ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

11 Φεβ 2013

Μετωπική της κυβέρνησης με τους λιμενεργάτες


Μετωπική της κυβέρνησης με τους λιμενεργάτες

Της Αγγελικής Καλλή
Σε ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση πέρασαν χθες το βράδυ τα σωματεία των ναυτεργατών μετά την ανακοίνωση της πολιτικής τους επιστράτευσης από την κυβέρνηση.

Η ΠΝΟ, η οποία το πρωί είχε κηρύξει νέα 48ωρη απεργία με πλειοψηφία μίας μόνο ψήφου, σε έκτακτη συνεδρίαση της αποφάσισε να αγνοήσει την επιστράτευση και να συνεχίσει την απεργία της σε όσα πλοία βρίσκονται στα λιμάνια της Αττικής. Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει η ΠΝΟ πριν από δύο χρόνια όταν οι ναυτικοί είχαν και πάλι επιστρατευθεί αλλά τελικά το «μέτωπο» της Αττικής «έσπασε» πριν συμπληρωθεί 24ωρο. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σε δηλώσεις του αργά χθες το βράδυ, μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου αναφέρθηκε στην «παλαιοκομματική νοοτροπία» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ προχώρησαν αιφνιδιαστικά στην κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλη την Αττική κάνοντας λόγο για ακραία αντιδημοκρατικά μέτρα στα οποία καταφεύγει η κυβέρνηση μετά την επιστράτευση στο μετρό.

Σήμερα το πρωί η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στον Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου έκαναν λόγο για την ανάγκη να σταματήσει η ομηρεία των νησιωτών καθώς η απεργία της ΠΝΟ διένυε χθες την έκτη μέρα της με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα στα νησιά σε πολλά από τα οποία άρχισαν να παρατηρούνται και σοβαρές ελλείψεις. Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι παρά το διάλογο που έγινε επικράτησαν οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες για τη συνέχιση της απεργίας.
Συγκέντρωση
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση από τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη της επίταξής των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας, στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην οποία το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Καμμένος και βουλευτές του ΚΚΕ. Ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι η κυβέρνηση μετατρέπει σταδιακά την κοινοβουλευτική δημοκρατία σε μία ιδιόμορφη κοινοβουλευτική χούντα αλλά οι αγώνες δεν σταματούν με επιστρατεύσεις το δε ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κάλεσε τους εργαζόμενους σε «λαϊκή συμμαχία». Ανακοινώνοντας την επιστράτευση ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι ο διάλογος με όλους τους φορείς στην ακτοπλοΐα ήταν πολυήμερος και εξαντλητικός, ενώ η ηγεσία του ανταποκρίθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στα καίρια αιτήματα των ναυτεργατών.
Σύμφωνα με τον κ. Μουσουρούλη, αιτήματα όπως η μηδενική φορολόγηση του εισοδήματος των ναυτικών δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθούν, ενώ με το νομοσχέδιο που προωθεί διασώζεται η ακτοπλοΐα, το μέλλον των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας. Κύκλοι του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο έχει ολοκληρωθεί, φέρει τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της κυβέρνησης και σύντομα θα προωθηθεί στη Βουλή.

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah