25 Απρ 2013



ΕΝΩΣΗ  ΜΟΝΙΜΩΝ  ΚΑΙ  ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ  Ο.Λ.Π.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.


Πειραιάς, 24-4-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την φετινή εργατική πρωτομαγιά, από ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, οφείλουμε να τη μετατρέψουμε σε αφετηρία δυναμικής επανεκκίνησης των εργατικών-λαϊκών αντιστάσεων, κόντρα στις κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για τη διάλυση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, για τις απολύσεις στο δημόσιο και ενάντια στις επιλογές τρόικας και κυβερνητικών εταίρων που οδηγούν σε περαιτέρω αύξηση της τρομακτικής ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού μας.
            Οι κατακτήσεις των εργαζομένων στη χώρα μας γίνονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θυσία στο βωμό του κέρδους της ολιγαρχίας των τραπεζών και του κεφαλαίου. Τα μνημόνια και οι κυβερνητικές επιλογές από το Μάη του 2010 μέχρι σήμερα είναι το όχημα που οδηγεί τον κόσμο της εργασίας στην φτώχεια, στην κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, στην ανεργία και στο ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών και επιχειρήσεων.
            Φτάνει πια! Πρέπει ν’αγωνιστούμε ενωτικά και συντονισμένα για να μπει ένα τέλος στον κατήφορο. Δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν υγιείς και κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις όπως έχουν σχεδιάσει και υποσχεθεί σε ξένους και ντόπιους κεφαλαιοκράτες, γιατί λογαριάζουν «χωρίς τον ξενοδόχο». Οι δημόσιες εταιρείες ενέργειας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και οι υπόλοιπες εταιρείες κοινής ωφέλειας δεν είναι τσιφλίκι κανενός ιδιώτη, ανήκουν στον ελληνικό λαό και δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν τον ελληνικό λαό.
Ειδικά για τα λιμάνια και τον ΟΛΠ πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη και τα οφέλη για το δημόσιο και τον ελληνικό λαό είναι πολλαπλάσια όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν. Η εκστρατεία παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας θα πέσει στο κενό. Ο λαός μας, παρόλους τους εκβιασμούς και τις ψεύτικες υποσχέσεις των προηγούμενων και των τωρινών κυβερνώντων, έχει καταλάβει το βρώμικο ρόλο που έχουν αναλάβει για το ξεπούλημα της χώρας.  Το μέλλον που έχουν σχεδιάσει για μας και τα παιδιά μας, δεν μας αξίζει. Ο φόβος και η τρομοκρατία που θέλουν να επιβάλουν στην ελληνική κοινωνία δεν θα περάσει.
Οι λιμενεργάτες θ’αγωνιστούμε και θα υπερασπιστούμε να παραμείνει ο ΟΛΠ σε δημόσιο έλεγχο για να συνεχίσει να προσφέρει τα οφέλη στον λαό.
Συνάδελφοι, οι προκλήσεις που θα κληθούμε ν’αντιμετωπίσουμε σύντομα, είναι μεγάλες και γι’αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη πίστη και δύναμη τον αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές.
Συμμετέχουμε μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα υπόλοιπα συνδικάτα της πόλης μας, στην απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10:00 στο μνημείο των αγωνιστών πεσόντων εργατών στο Πασσαλιμάνι

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Τετάρτη 1 Μάη 10:00 στο Πασσαλιμάνι

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah