Αυτή η τακτική δεν θα περάσει. Στεκόμαστε όλοι στο πλευρό των καθηγητών!

13 Μαΐ 2013



ΕΝΩΣΗ  ΜΟΝΙΜΩΝ  ΚΑΙ  ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ  Ο.Λ.Π.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Πειραιάς, 13-5-2013


ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η κυβέρνηση επέλεξε για μια ακόμα φορά τον πιο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο, δηλ. την επιστράτευση, για να «λύσει τις διαφορές της» με τους εκπαιδευτικούς.
Τα προβλήματα της δημόσιας Παιδείας δεν λύνονται στο «παραπέντε» με λογικές του τύπου «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να εξασφαλίσει για τους μαθητές τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων όπως υποκριτικά υποστηρίζει, αλλά να στείλει σαφές μήνυμα σε κάθε κοινωνική ομάδα που αντιδρά στην πολιτική της λιτότητας και της καταστροφής ότι θα καταστείλει με κάθε μέσο το δημοκρατικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και της διεκδίκησης.
Εάν ενδιαφερόταν για τους μαθητές, δεν θ’αφήναν τις σχολικές αίθουσες παγωμένες το χειμώνα, δεν θα συγχώνευαν σχολεία, δεν θα άφηναν να χαθούν χιλιάδες εκπαιδευτικές ώρες αλλά θα κάλυπταν τα εκπαιδευτικά κενά. Τα αιτήματα των καθηγητών δεν είναι συντεχνιακά όπως τους κατηγορούν κυβέρνηση και πολλά μέσα ενημέρωσης, αντίθετα αγωνίζονται για αξιοπρεπείς συνθήκες στα σχολεία, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για να έχει κάθε μαθητής πρόσβαση στο αγαθό της παιδείας. Είναι ευθύνη όλων μας η υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών!
Η επιστράτευση των καθηγητών πριν ακόμα αποφασιστούν οι απεργιακές τους κινητοποιήσεις, δείχνει το μέγεθος του φόβου που έχει κυριεύσει την τρικομματική κυβέρνηση. Γνωρίζουν καλά ότι δεν πείθουν κανέναν πια και φοβούνται το λαό.
Αυτή η τακτική δεν θα περάσει. Στεκόμαστε όλοι στο πλευρό των καθηγητών!
Για τους παραπάνω λόγους, συμμετέχουμε στο παλλαϊκό συλλαλητήριο σήμερα Δευτέρα 13-5 στις 7 μμ, που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2) για να υπερασπιστούμε μαζί εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι την δημόσια Παιδεία και το δικαίωμα στην απεργία που είναι δημοκρατικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο μέσο διεκδίκησης.
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΤΑΞΗ-ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah