ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ 51% (ΒΙΝΤΕΟ)

28 Ιουν 2013

Καταργήθηκε η καταστατική διάταξη που προέβλεπε την κατοχή ελάχιστου ποσοστού από το Ελληνικό Δημόσιο (51%), της ΟΛΘ ΑΕ, στη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας και πλέον, όπως λένε οι εργαζόμενοι, άνοιξε ο δρόμος για την πώληση του λιμένα Θεσσαλονίκης από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη επενδυτή.

 
Εργαζόμενοι του Ο.Λ.Θ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανοίγοντας στη διάρκεια της συνέλευσης πανό με συνθήματα κατά της παραχώρησης του λιμένα και ζητώντας να μην περάσει η καταστατική αλλαγή.


Όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Σ.Αγγελούδης, το θέμα με την πώληση του λιμένα δεν είναι τελειωμένο καθώς η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη οριστικά, κάτι όμως που οι εργαζόμενοι αμφισβητούν ότι συμβαίνει.

Αντίστοιχη γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, προκειμένου και σε αυτήν την περίπτωση να καταργηθεί η διάταξη που προβλέπει την ελάχιστη κατοχή του 51% της ΟΛΠ από το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους θα καθορίσουν την στάση τους στη διάρκεια συνέλευσης τη Δευτέρα, ενώ αναμένουν το επόμενο διάστημα την απόφαση του ΣτΕ,  για την προσφυγή που είχαν καταθέσει πέρυσι, κατά της μεταβίβασης του ΟΛΘ και του ΟΛΠ στο ΤΑΙΠΕΔ. Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, για να ήταν νομικά σωστή η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ, έπρεπε πρώτα να είχαν πραγματοποιηθεί οι καταστατικές αλλαγές των εταιρειών, οι οποίες έγιναν τελικά, έναν χρόνο μετά...

Δείτε στα βίντεο την παρέμβαση των εργαζομένων στη γενική συνέλευση της ΟΛΘ:

Πηγή: Thesstoday.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah