ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΟΛΠ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

11 Οκτ 2013

Να πουλήσει το 67% του ΟΛΠ, συμπεριλαμβανομένης της «Προβλήτας Ι» που βρίσκεται ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων του Οργανισμού, η προβλήτα του car-terminal και το τμήμα της κρουαζιέρας, ετοιμάζεται η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με όσα η ίδια διαρρέει στα ΜΜΕ. Σε ό,τι αφορά τον ΟΛΘ προετοιμάζεται η πώληση πάνω από το 51%.


Το πώς θα γίνει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, αν δηλαδή θα γίνει με τη μέθοδο της παραχώρησης όπως προτείνει ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης ή με τη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου, αφορά αποκλειστικά και μόνο τους ανταγωνισμούς μεταξύ των πολυεθνικών που θέλουν να βάλουν στο χέρι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, διεκδικεί μερίδιο από την «πίτα», καθώς, ενώ διακηρύττει την «αντίθεσή» του στην πώληση του λιμανιού, συμφώνησε με τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη σε πρόσφατη συνάντησή τους να αναλάβει ο δήμος την «παγόδα» (εκθεσιακό κέντρο) του ΟΛΠ στην Ακτή Μιαούλη, συμβάλλοντας έτσι στο «σπάσιμο» του λιμανιού για να πωληθεί πιο εύκολα.
Παράλληλα, δήμαρχος και υπουργός συμφώνησαν στην επιτάχυνση των διαδικασιών «για την προώθηση ρύθμισης -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΛΠ- ώστε να αποδίδεται στο Δήμο ποσοστό επί του εισιτηρίου των επιβατών της ακτοπλοΐας που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά»!
Χτες, εξάλλου, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ενέκρινε τον διορισμό του Κ. Μανιατόπουλου στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» (ΤΑΙΠΕΔ) το οποίο διευθύνει την εκποίηση της κρατικής περιουσίας. Το διορισμό καταψήφισε εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής του Κόμματος Σπ. Χαλβατζής.

http://www.rizospastis.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
10-10-2013
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah