Μεθοδευμένο και σκανδαλώδες το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του ΟΛΠ

19 Νοε 2013



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
Πειραιάς 18.11.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Κυβέρνηση εμμένοντας στην πολιτική του ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας με μεθοδευμένες ενέργειες επιχειρεί να παραχωρήσει αντί πινακίου φακής τον ΟΛΠ στον ξένο κρατικό μονοπωλιακό όμιλο της COSCO.

Συγκεκριμένα :

·         Επιχειρεί να παραχωρήσει, με βάση το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), τον Δυτικό Προβλήτα ΙΙΙ, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία.

·         Προκειμένου να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα συμφέροντα της COSCO η Κυβέρνηση επέβαλε στον ΟΛΠ να δεχτεί την ουσιαστική κατάργηση του «εγγυημένου τιμήματος» που προβλέπεται στη Σύμβαση Παραχώρησης του Προβλήτα ΙΙ του 2009.

·         Η COSCO, χωρίς καμία δέσμευση, υπόσχεται εκατομμύρια CONTAINERS στον Πειραιά, ενώ την ίδια στιγμή με εκβιαστικό τρόπο απαιτεί, τουλάχιστον για 25 χρόνια, την αναστολή καταβολής του «εγγυημένου τιμήματος». Επικαλείται την οικονομική κρίση σε μια συμφωνία που υπογράφτηκε το 2009, όταν η κρίση είχε ήδη εκδηλωθεί και το κύριο αντικείμενο της σύμβασης ήταν το in transit φορτίο και όχι το εγχώριο, το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι ανελαστικό.

·         Η κυβέρνηση μετατρέπεται σε διαφημιστή της COSCO για τις δήθεν επενδύσεις της, αποκρύπτοντας ότι με την κατάργηση του «εγγυημένου τιμήματος» ουσιαστικά επιδοτεί τις «επενδύσεις» της COSCO και ταυτόχρονα της παραδίδει ένα διεθνές λιμάνι με μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα στη Μεσόγειο. Με αυτόν τον τρόπο απαξιώνει την Καθαρή Παρούσα Αξία της σύμβασης του Προβλήτα ΙΙ και συνολικά του ΟΛΠ.

·         Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δηλώσεις του ΥΝΑ, η Κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, για το οποίο η μοναδική ενδιαφερόμενη είναι η COSCO. Άλλωστε ποιός άλλος μπορεί να ενδιαφερθεί όταν η COSCO έχει εξασφαλίσει για 45 χρόνια το φιλέτο του Λιμανιού και μάλιστα χωρίς την υποχρέωση να καταβάλει το «εγγυημένο τίμημα». Τα περί Fund Νεοζηλανδών που ενδιαφέρεται μόνο γέλια προκαλούν στους γνωρίζοντες και πιστοποιούν την όλη μεθόδευση.

Οδηγούμαστε έτσι στο τέλειο και σκανδαλώδες ξεπούλημα και σε ένα μονοπωλιακό καθεστώς με τραγικές επιπτώσεις για την κοινωνική και οικονομική ζωή και ιδιαίτερα για την Ακτοπλοΐα, τον Τουρισμό, το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο.

Ήδη γι’ αυτές τις εξελίξεις έχουμε ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς, γιατί το θέμα δεν είναι συντεχνιακό, αλλά κυρίως εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό. Κανένας, λοιπόν, δεν δικαιούται να σιωπά.

Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε νομικά, τόσο στη χώρα μας, όσο και στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, τα οποία έχουν αποστείλει σειρά ερωτημάτων για τις μεθοδεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Τέλος διαμηνύουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρούς μαζικούς και ενωτικούς αγώνες, ώστε να εμποδίσουμε το μεθοδευμένο και σκανδαλώδες ξεπούλημα του ΟΛΠ.


Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah