ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 Φεβ 2014



ΕΝΩΣΗ  ΜΟΝΙΜΩΝ  ΚΑΙ  ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ  Ο.Λ.Π.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Πειραιάς, 31-1-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών & Αρχιεργατών ΟΛΠ συμμετέχουμε στην πανευρωπαϊκή δράση συμπαράστασης-αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους μας Πορτογάλους λιμενεργάτες που δοκιμάζονται μετά τις «μεταρρυθμίσεις» που ψήφισε η πορτογαλική κυβέρνηση.
Συμμετέχουμε στην προειδοποιητική πανευρωπαϊκή 2ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 4/2 από 07:00 έως 09:00 που έχουμε προκηρύξει τα συνδικάτα σε λιμάνια της ευρωπαϊκής ζώνης του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC) ενώ παράλληλα αντιπροσωπείες θα επιδώσουν κοινό ψήφισμα σε κάθε Πορτογαλική πρεσβεία με τα αιτήματα των πορτογάλων συναδέλφων μας. 
Η πορτογαλική κυβέρνηση – κατά παράβαση της Διεθνούς Σύμβασης C137 για τη λιμενεργασία - προωθεί συστηματικά την αντεργατική πολιτική στα λιμάνια της χώρας ήδη από το 2012 με άμεσα δυσάρεστα αποτελέσματα για τους λιμενεργάτες.
Ο αγώνας των συναδέλφων δεν είναι συντεχνιακός, οι αλλαγές αυτές προωθούνται συστηματικά τα τρία τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές για ανατροπή των θεσμοθετημένων εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων. Στην ίδια λογική κινούνται όλες οι κυβερνήσεις του Νότου με τις προσταγές της τρόικας με στόχο τα εργασιακά δικαιώματα. Και η ελληνική κυβέρνηση με την εμμονή στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας εδώ και αρκετό επιχειρεί να παραδώσει το λιμάνι του Πειραιά με οποιοδήποτε κόστος. Δεν λαμβάνει υπόψη τους κοινωνικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα συνδικάτα που αντιδρούν στη λογική του ξεπουλήματος.  
Η συμπόρευση όλων των ευρωπαίων συναδέλφων είναι πια επιβεβλημένη.  Ο κοινός αγώνας καθώς και ο κοινός προγραμματισμός των κινητοποιήσεων και δράσεων είναι η απάντηση στην επίθεση που προέρχεται από τα ίδια κέντρα, κανένας μόνος του δεν μπορεί να σωθεί!
  Όλοι οι λιμενεργάτες παλεύουμε ενωμένοι και θα ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah