Κοινή ETF και IDC-Ε εκστρατεία αλληλεγγύης για τη στήριξη της πορτογαλικής λιμενεργατών

3 Φεβ 2014

Στις 8 του Ιαν. 2014 IDC-E (Ευρωπαϊκή ζώνη του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών) και ETF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές) εκπρόσωποι συναντήθηκαν στη Λισαβόνα για να συζητήσουν την ανησυχητική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πορτογάλοι λιμάνια. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση να δημιουργήσει μια διεθνή εκστρατεία και δράσεις για να διαμαρτυρηθούν κατά της μεταρρύθμισης θύρας εφαρμόζεται στην Πορτογαλία από το 2012. Ως συνέπεια αυτής της μεταρρύθμισης, οι συνθήκες εργασίας στους πορτογαλικούς λιμένες, και ιδιαίτερα στο λιμάνι της Λισαβόνας έχουν σταδιακά επιδεινώθηκε. Και οι δύο οργανώσεις συμφώνησαν να ξεκινήσουν μια κοινή εκστρατεία αλληλεγγύης από τον Ιανουάριο του 2014.

LISBOA 8 EL 14
Η πορτογαλική σύγκρουση είναι μια άμεση συνέπεια των καταστροφικών μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται από την τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), ως προϋπόθεση για την πορτογαλική κυβέρνηση να λάβει οικονομική βοήθεια. Συνδικαλιστικές οργανώσεις των Ευρωπαίων λιμενεργατών »έχουν επανειλημμένα καταδικάσει αυτά τα μέτρα, τα οποία αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης διαδικασίας απορρύθμισης της εργασίας που επηρεάζουν τα ευρωπαϊκά λιμάνια.
Μεταξύ των μεγάλων ανησυχιών των συνδικάτων είναι η απροθυμία των οργανώσεων των εργοδοτών να εισέλθει σε ουσιαστικό διάλογο με τα συνδικάτα. Αντίθετα, συνεχίζουν να δημιουργήσει ένα εναλλακτικό εργατικό δυναμικό λιμενεργατών με σκοπό την αντικατάσταση ένωση των εργαζομένων από ένα ανεκπαίδευτο μη εργατικού δυναμικού των συνδικάτων. Από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου, έχουν 47 λιμενεργάτες που απασχολούνται στο λιμάνι της Λισαβόνας απορρίφθηκε χωρίς αιτία.
Τα συνδικάτα καταδικάζουν επίσης το γεγονός ότι ο νέος πορτογαλικός νόμος λιμάνι είναι κατά παράβαση της Σύμβασης 137 της ΔΟΕ, η οποία έχει κυρώσει η Πορτογαλία.
Η εκστρατεία αλληλεγγύης περιλαμβάνει τόσο πολιτικές όσο και νόμιμων μέτρων αλληλεγγύης προτρέποντας την πορτογαλική κυβέρνηση για την προώθηση ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτών. ETF και IDCE τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που θα στείλει τις δηλώσεις με τις πορτογαλικές πρεσβείες στις αντίστοιχες χώρες τους κατά τις επόμενες εβδομάδες. Ανησυχίες των συνδικάτων σχετικά με την κατάσταση στην Πορτογαλία θα παρουσιαστούν, επίσης, κατά τη διάρκεια ακρόασης σχετικά με τον κανονισμό της προτεινόμενης Port Services ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 29 Ιανουαρίου 2014.

ΠΗΓΗ 

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah