Μετά τον Πειραιά η Cosco κοιτάζει και το Αντεν

26 Μαρ 2014



Προς το λιμάνι του Αντεν αρχίζει να… κοιτάζει η Cosco για την χρησιμοποίησή του για την διαμετακόμιση κοντέϊνερ όπως φάνηκε κατά την συνάντηση του προέδρου του λιμανιού του Αντεν captain Sami Saeed Farea και του γενικού διευθυντή των περιφερειακών γραφείων Δυτικής Ασίας της Cosco , Wu Jinping.

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών συζήτησαν, την Δευτέρα 24/3, το θέμα της δραστηριότητα της κινέζικης ναυτιλιακής εταιρείας και την δυνατότητα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από και προς το λιμάνι του Άντεν και πάλι.

Η εξέλιξη έχει ενδιαφέρον και για την χώρα μας καθώς φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι εάν η Cosco δείχνει ενδιαφέρον για τον Πειραιά είναι για να έχει «πόδι» σε ευρωπαϊκό έδαφος με απώτερο στόχο την μεταποίηση εμπορευμάτων, πράγμα, που είχε αναγνωρίσει, σε συνέντευξη τύπου, σε μια από τις πρώτες επισκέψεις του στην Ελλάδα ο τότε ισχυρός άνδρας της εταιρείας κάπτεν Γουέϊ Τζιαφού.

Σε όταν αφορά την συνάντηση στο Αντεν οι δύο πλευρές εξέτασαν τις υπηρεσίες που παρέχονται από το λιμάνι του Άντεν ΣΕΜΠΟ  και τις εγκαταστάσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες ενώ η επιβεβαιώθηκε και η επιθυμία του λιμανιού για την υποδοχή πλοίων εμπορευματοκιβωτίων από τις ναυτιλιακές εταιρείες , όπως η κινεζική COSCO .

Όπως επισημάνθηκε στο  άμεσο μέλλον προγραμματίζεται η επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Άντεν, του νευραλγικού λιμανιού στην διώρυγα του Σουέζ από την κινεζική εταιρεία CHEC , με χρηματοδότηση από την κινεζική κυβέρνηση .

Η Cosco επιβεβαίωσε την επιθυμία της να χρησιμοποιήσει το λιμάνι του Άντεν και να επεκτείνει την διακίνηση κοντέϊνερ τόσο της τοπικής αγοράς όσο και για την διαμετακόμιση.

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah