«Mέτωπο» της Τ.Α ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ

21 Μαρ 2014



Αυτοδιοικητικό «μέτωπο» ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ επιδιώκουν να δημιουργηθεί 6 υποψήφιοι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, καλώντας όλους τους άλλους δημάρχους και υποψήφιους της περιοχής να θέσουν σε πρώτη προτεραιότητα το θέμα του λιμανιού.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Σαλαμίνας Δέσποινα Καρούση, Κορυδαλλού Καίτη Κυλάκου και Νίκαιας- Ρέντη Κώστας Παπαδόπουλος έδωσαν, την Πέμπτη, συνέντευξη τύπου, στο πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας παρουσία εκπροσώπων φορέων.

Στις τοποθετήσεις τόνισαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Θοδωρής Δρίτσας ( «Το Λιμάνι της Αγωνίας»): «Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά συνδέεται άρρηκτα με το μέλλον των πόλεών μας διότι ο Πειραιάς στο σύνολο του και το λιμάνι αποτελούν μια ενιαία παραγωγική- οικονομική ενότητα. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση έχουν ταχθεί όλοι οι σημερινοί δήμαρχοι, όλα τα Επιμελητήρια, οι εργατικές και οι εργοδοτικές ενώσεις. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να θέσουν όλοι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών τους το θέμα του λιμανιού. Ένα λιμάνι, που αναπτύσσεται σε βάρος των πόλεων δεν μπορεί να είναι παραγωγικό για το κοινωνικό σύνολο».
Ο Θ. Δρίτσας κατήγγειλε ότι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος «παρεισέφρησε σειρά φωτογραφικών διατάξεων για να περάσει το λιμάνι στην Cosco» και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επανέλαβε ότι με δεδομένες και τις μέχρι τώρα αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποιητική πλειοψηφία για να ξεκινάει την διαδικασία πώλησης και χαρακτήρισε «λαθροχειρίες» του ΤΑΙΠΕΔ τους ισχυρισμούς περί ζημιογόνου ΟΛΠ.

Χρήστος Βρεττάκος («Άλλος Δρόμος»): «Στην συγκέντρωση των εργαζόμενων κανένας δήμαρχος από τις πόλεις, που ζουν εδώ και δεκαετίες από το λιμάνι, δεν ήταν εκεί. Για το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σημαίνει περισσότερη ανεργία, σημαίνει περισσότερο οικονομικό μαρασμό και επιπλέον σημαίνει ότι η ευρύτερη περιοχή των Λιπασμάτων θα παραδοθεί στα χέρια των κερδοσκόπων».
Γιάννης Λαγουδάκης («Μαζί για την Ανατροπή»): «Πρέπει να συγκρουστούμε με τις αρνητικές για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη (ΝΕΖ) επιδιώξεις της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση- ξεπούλημα του ΟΛΠ σε ιδιώτες, που βάζει σε κίνδυνο ακόμη και την συνέχιση της ύπαρξης της ΝΕΖ, αφού σε αυτόν ανήκουν οι χώροι και οι υποδομές».

Δέσποινα Καρούση (ΝΑΥΜΑΧΗΑ): «Για την Σαλαμίνα η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα είναι καταστροφική για ένα επιπρόσθετο λόγο. Θα οδηγήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή τον ήδη υποβαθμισμένο προστατεύομενο αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου των Σαλαμινομάχων και θα ολοκληρώσει την περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής. Θα διεκδικήσουμε μαζί με τους πολίτες το λιμάνι να παραμείνει δημόσιο και θα απαιτήσουμε την επανάκτηση και άμεση αποκατάσταση των ιστορικών χώρων του Τύμβου Σαλαμινομάχων και του αρχαίου λιμένα στα Αμπελάκια».

Καίτη Κυλάκου («Πάμε Αλλιώς»): «Ο ΟΛΠ είναι ένας κερδοφόρος Οργανισμός και γίνεται προσπάθεια με αυτή την διαδικασία- εξπρές, που είναι και αντίθετη με το Σύνταγμα, να παραχωρηθεί. Είμαστε εδώ και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για να μείνει το λιμάνι υπό δημόσιο έλεγχο, για να μείνει ο ΟΛΠ όρθιος και να στηρίξει την ελληνική οικονομία και την οικονομία του Πειραιά στα μεγάλα της επόμενα βήματα»

Κώστας Παπαδόπουλος («Κόντρα στο Ρεύμα»): «Καλούμε όλες τις παρατάξεις της Νίκαιας- Ρέντη να πάρουν σαφή θέση απέναντι στο ξεπούλημα του ΟΛΠ. Πρέπει η Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει να σταματήσει το ξεπούλημα του ΟΛΠ, να σταματήσει το «πλιάτσικο» στο Ελληνικό και στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας».

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah