Αντιδράσεις προκαλεί η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

16 Απρ 2014


"Έκπληξη" εμφανίζονται να εκφράζουν φορείς της Βορείου Ελλάδος, που ευθύς εξαρχής είχαν εναντιωθεί στην ιδέα της ιδιωτικοποίησης του Ο.Λ.Θ., από την κίνηση του ΤΑΙΠΕΔ χθες να ανακοινώσει τη διαγωνιστική διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι με τη την συζήτηση στη Βουλή η εν λόγω υπόθεση είχε αναπεμφθεί ,είχε προκαλέσει εφησυχασμό.
Ωστόσο ως γνωστών η ιδιωτικοποίηση των δύο στρατηγικής σημασίας λιμανιών, προβλέπεται από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν, καθώς ορισμένα εκ των χρονοδιαγραμμάτων ιδιωτικοποίησης έχουν βγει εκτός των αρχικών προγραμματισμών, γεγονός που δημιουργεί απειλές για τη δημιουργία «μαύρης τρύπας», στα έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί από τις εν λόγω ιδιωτικοποιήσεις.
Στο μεταξύ οι προδιαγραφές που έθεσε στην εν λόγω διαδικασία το ΤΑΙΠΕΔ, καθιστούν θνησιγενή οποιαδήποτε προσφορά επενδυτή αν δε καλύπτει τις εν λόγω προδιαγραφές, που βέβαια απαιτούν «προϋπηρεσία» σε διαχείριση λιμένων και λιμενικών εγκαταστάσεων.
Πάντα κατά τις ίδιες εκτιμήσεις το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πιθανώς να βρεθεί εκ νέου στο πεδίο ενδιαφέροντος μεγάλου λιμενικού διαχειριστή αλλά και μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, χωρίς να αποκλείονται και οι εκπλήξεις, καθώς πολλές συμμαχίες συμπεριλαμβάνουν εταιρείες που είχαν στο παρελθόν εκφράσει γενικώς ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Το οποίο το τελευταίο διάστημα επίσης - και λόγω μιας σειράς σεναρίων για την ανάπτυξη των ποτάμιων οδών και δη εκείνων με απόληξη στο Β. Αιγαίο - είχε βρεθεί επίσης στο προσκήνιο του διεθνούς ενδιαφέροντος, τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και σε επενδυτικό.
Να σημειωθεί τέλος ότι εκτός της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ με την οποία εκφράζεται η αντίδραση για την κίνηση του ΤΑΙΠΕΔ, ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσαν οι φορείς των λιμενεργατών της Θεσσαλονίκης και η ΟΜΥΛΕ.

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah