Λιμάνι Θεσσαλονίκης: «Πώληση ή μεταρρύθμιση;»

4 Απρ 2014


Πρόσφατα από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, είχε δηλώσει ότι για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα επιλεγεί άλλος τρόπος αξιοποίησης απ' αυτόν του ΟΛΠ. Οι εξελίξεις, όμως, φαίνεται να δημιουργούν νέα δεδομένα.
Τι θα σημαίνει για την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή η ιδιωτικοποίηση της ΟΛΘ ΑΕ; Η EgnatiaPost και οι εργαζόμενοι στο λιμάνι, διοργανώνουν ημερίδα για το θέμα την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 11.00 στην αποθήκη Γ' στο λιμάνι.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί ίσως το μοναδικό, πλέον, συγκριτικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και η προοπτική του αφορά όλη τη μητροπολιτική Θεσσαλονίκη, την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, όλους τους φορείς (παραγωγικούς, αυτοδιοικητικούς και θεσμικούς) και όλους τους πολίτες.
Όπως είναι γνωστό, το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση προχωρούν τις διαδικασίες για την πώληση των Οργανισμών Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης (μέσω της διάθεσης του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει σήμερα το Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ), ενώ έντονο ενδιαφέρον έως σήμερα έχουν εκδηλώσει όμιλοι Ρωσικών και Κινέζικων συμφερόντων.
-Τι συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές και όχι μόνο πόλεις - λιμάνια;
-Η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη, ή θα είναι μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για το σχεδιασμό ενός επενδυτικού προγράμματος που θα έχει πολλαπλά οφέλη για όλη την περιοχή;
-Ποια είναι η άποψη των αρχών της πόλης, των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, των εργαζομένων, αλλά και των αιρετών εκπροσώπων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.
-Επίσης, ποια είναι η θέση και τα σχέδια των υποψηφίων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους μεγάλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος;
Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και τον καθοριστικό του ρόλο για την ανάπτυξη και την απασχόληση, η «ΕgnatiaPost» και οι εργαζόμενοι στον Λιμένα της Θεσσαλονίκης, προχωρούμε στη συνδιοργάνωση ημερίδας - δημόσιας συζήτησης με τίτλο: «Θεσσαλονίκη και λιμάνι: Στο σταυροδρόμι των εξελίξεων. Πώληση ή Μεταρρύθμιση;» για την επιλογή του βέλτιστου μοντέλου ανάπτυξης, θέτοντας όλα τα κρίσιμα ερωτήματα και παρουσιάζοντας όλες τις απόψεις.
Προσκεκλημένοι μας και συνομιλητές είναι, εξειδικευμένοι επιστήμονες και τεχνοκράτες, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκηση και οι παραγωγικοί φορείς.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στην Αποθήκη Γ' στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah