Στα σκαριά προσφυγή στο ΣτΕ κατά ιδιωτικοποίησης του Λιμένος Θεσσαλονίκης

25 Απρ 2014

Αντιπροσωπεία λιμενεργατών με τον πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου
Στα σκαριά προσφυγή στο ΣτΕ κατά ιδιωτικοποίησης του Λιμένος Θεσσαλονίκης


 
Μετά την προσφυγή φορέων του Πειραιά στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, τη «σκυτάλη» φαίνεται πως παίρνουν φορείς της Θεσσαλονίκης για τον Οργανισμό Λιμένος της πόλης.

Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι επιδιώκουν συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) με αντικείμενο την κατάθεση στο ΣτΕ κοινής αίτησης ακύρωσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ.

Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της διοίκησης της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και του προέδρου του ΔΣΘ κ. Νίκου Βαλεργάκη προκειμένου να γίνει σχετική ενημέρωση.

«Ως πρόεδρος του ΔΣΘ, αλλά και ως πολίτης, είμαι απόλυτα ευνοϊκός απέναντι σε μια τέτοια συνεργασία. Άλλωστε, η αντίθεση στην πώληση εκφράζει και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των φορέων της πόλης. Για να προχωρήσει όμως μια τέτοια συνεργασία θα πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, το οποίο συνεδριάζει έκτακτα την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Επειδή το θέμα είναι επείγον, θα περιληφθεί στα θέματα ημερήσιας διάταξης της συγκεκριμένης συνεδρίασης» σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαλεργάκης.

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας της ΟΜΥΛΕ κυρία Φανή Γουργούρη επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον κ.Βαλεργάκη «ο Δικηγορικός Σύλλογος, ως θεσμικά αρμόδιος φορέας, να αναλάβει την προσφυγή στο ΣτΕ».

Όπως είπε, οι εργαζόμενοι έκαναν την πρώτη επαφή με τον Δικηγορικό Σύλλογο επειδή ξεκινούν από τα ένδικα μέσα την αντίδρασή τους στην πώληση, αλλά στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν την ανάπτυξη κοινωνικών συμμαχιών με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης.
 
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah