Κρίτων Αρσένης : Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις ΕΥΑΘ, ΟΛΘ και αεροδρομίου Μακεδονία

30 Απρ 2014

Την ανάγκη να σταματήσει η διαδικασία παραχώρησης του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης και άλλων 21 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κρίτων Αρσένης, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" Δημήτρη Νανούρη.
Και οι δύο εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση, λέγοντας ότι θα επιβαρυνθούν οι επιβάτες και ο κρατικός προϋπολογισμός και οι μόνοι που θα κερδίσουν θα είναι κάποιοι ιδιώτες.
Τα εν λόγω αεροδρόμια προσφέρουν κάθε χρόνο έσοδα ύψους 400.000.000 ευρώ στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) από τα οποία τα 150.000.000 πηγαίνουν στον κρατικό προϋπολογισμό και επιπλέον καλύπτεται το κόστος των 55.000.000 ευρώ για τις άγονες γραμμές κι επομένως στην περίπτωση της παραχώρησης ο κρατικός προϋπολογισμός θα έχει απώλεια 205.000.000 ευρώ, είπε ο κ. Αρσένης. Πρόσθεσε πως οι ιδιώτες επενδυτές σε 1-2 χρόνια θα κάνουν απόσβεση και θα έχουν αυτοί τα "κλειδιά" στα χέρια τους για να αποφασίσουν ποια αεροδρόμια-πύλες εισόδου της χώρας θα "σφραγίσουν" αν δεν τους είναι προσοδοφόρα.
Ο κ. Αρσένης ενημέρωσε για τις δύο νέες καταγγελίες, που θα υποβάλει στην Κομισιόν, για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, σχετικά με την παραχώρηση των αεροδρομίων και τόνισε πως αυτή "θα εκτινάξει τις χρεώσεις, θα μειώσει την επιβατική κίνηση, θα παγώσει την τουριστική ανάπτυξη και θα δυσχεράνει τις συνθήκες απομόνωσης απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών".
Εξέφρασε, επίσης, την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ. Απηύθυνε έκκληση για κινητοποίηση εθελοντών για την πραγματοποίηση του άτυπου δημοψηφίσματος στις 18 Μαΐου -μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών- σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους.

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah