Στο ΤΑΙΠΕΔ μετοχές ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ και άλλων 4 φορέων

15 Ιουν 2014

Του Παναγιώτη Στάθη

Με ισχυρές μειοψηφίες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επικύρωσε ουσιαστικά την μεταβίβαση μετοχών οκτώ Δημόσιων φορέων στο ΤΑΙΠΕΔ, αφού απέρριψε ως απαράδεκτες τις προσφυγές των εργαζομένων σε αυτές που επιχείρησαν να τις μπλοκάρουν.

Με 11 αποφάσεις της η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις Σωματείων και εργαζομένων στον ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, «Ελληνικό – Εταιρεία διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.» και «Εγνατία Οδός Α.Ε.» που αντιδρούν στην μεταβίβαση χωρίς αντάλλαγμα χωρίς αντάλλαγμα, στο ΤΑΙΠΕΔ μετοχών τους.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς δεν έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αν και εννέα μέλη είχαν αντίθετη άποψη και μειοψήφησαν.

Παράλληλα, η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι ούτε οι εργαζόμενοι πολίτες που προσέφυγαν στο ΣτΕ έχουν έννομο συμφέρον, γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι αιτήσεις ακυρώσεως τους «θα προσελάμβαναν χαρακτήρα λαϊκής αγωγής».

Ακόμη, όπως σημειώνουν οι δικαστές η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από τις μετοχές των επίμαχων φορέων «δεν συνεπάγεται περιορισμό των δραστηριοτήτων» των φορέων αυτών ώστε να προκύψει κατάργηση θέσεων εργασίας, αλλά είναι και «αβέβαιο αν οι εργασιακές σχέσεις στους φορείς θα επηρεασθούν στο μέλλον καθ΄ οιονδήποτε τρόπο». Και πάλι ως προς το δεύτερο αυτό ζήτημα υπήρξε μειοψηφία καθώς δέκα μέλη του δικαστηρίου τα οποία εξέφρασαν αντίθετη άποψη.

πηγη


Πηγή:www.capital.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah