Συνεχίζεται για 2η μέρα η απεργία στη Cosco

21 Ιουλ 2014

Κλειστή παραμένει, για δεύτερη ημέρα,  η προβλήτα της Cosco λόγω της απεργίας των εργαζόμενων σ’ αυτήν, που διεκδικούν βελτίωση των εργασιακών σχέσεων.

Όπως έλεγαν στο Pireas2day.gr νωρίς το πρωί του Σαββάτου έγινε μια προσπάθεια να μπουν ορισμένοι χειριστές μηχανημάτων αλλά τελικά δεν πέρασαν στον χώρο της προβλήτας για να εργαστούν καθώς παραμένουν εκεί εργαζόμενοι.

Επίσης, από τα ξημερώματα οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν απομακρυνθεί ενώ στον χώρο της εισόδου της προβλήτας βρίσκονται ορισμένοι λιμενικοί για επιτήρηση.

Παράλληλα, από το πρωί συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της αντιπροσωπείας των απεργών παρουσία νομικού εκπροσώπου με στελέχη της ΣΕΠ ΑΕ, της θυγατρικής της Cosco, η οποία διαχειρίζεται την προβλήτα και με την εταιρεία «Διακίνηση», η οποία «μισθώνει» τους εργαζόμενους στην κινέζικη εταιρεία.

Οι απεργοί έχουν ζητήσει γραπτές δεσμεύσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους ενώ παράλληλα έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν στην δημιουργία σωματείου.

Αναλυτικά, οι εξελίξεις της πρώτης απεργίας, που έγινε από την Παρασκευή στη προβλήτα της Cosco  και ανέδειξαν την ύπαρξη ενός «εργασιακού μεσαίωνα», όπως έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη κόμματα και συνδικαλιστές, καταγράφτηκαν αναλυτικά από το Pireas2day.gr ,με διαρκή ενημέρωση, σε αναρτήσεις, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah