ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΕΗ

3 Ιουλ 2014



ΕΝΩΣΗ  ΜΟΝΙΜΩΝ  ΚΑΙ  ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ  Ο.Λ.Π.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Πειραιάς 2.7.14
ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Με διαδικασίες κατεπείγοντος σε θερινό τμήμα της Βουλής και χωρίς ίχνος διαλόγου ή διαβούλευσης, η μνημονιακή κυβέρνηση επιχειρεί να ξεπουλήσει-χαρίσει σε ιδιώτες την επονομαζόμενη «Μικρή ΔΕΗ» που αποτελεί δημόσια περιουσία ανυπολόγιστης αξίας. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του εγκλήματος πρέπει να σημειώσουμε τα εξής: ξεπουλάνε το 30% της ΔΕΗ με τις πλέον σύγχρονες και κερδοφόρες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (υδροηλεκτρικά εργοστάσια μαζί με τα φράγματα και τη διαχείριση των υδάτων τους, το εργοστάσιο παραγωγής με φυσικό αέριο αλλά και τα λιγνιτωρυχεία και τις μονάδες παραγωγής με λιγνίτη που έχουν το μικρότερο κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας). Επιπλέον, 2.000.000 καταναλωτές μεταφέρονται στην λεγόμενη «Μικρή ΔΕΗ» σαν «προίκα», και υποχρεώνονται για έξι μήνες να παραμείνουν πελάτες χωρίς δικαίωμα αλλαγής εταιρείας!!!
Στη δημόσια ΔΕΗ θα παραμείνουν τα απαρχαιωμένα εργοστάσια και τα εργοστάσια παραγωγής με πετρέλαιο, που μεταφράζεται σε υψηλό κόστος παραγωγής και άρα υψηλή τιμή της κιλοβατώρας. Με την εξασφάλιση πελατείας για την ιδιωτική ΔΕΗ και το μεγάλο κόστος παραγωγής της δημόσιας ΔΕΗ, είναι προδιαγεγραμμένο το κλείσιμο τις δημόσιας ΔΕΗ μετατρέποντας την «Μικρή ΔΕΗ» σε ιδιωτικό μονοπώλιο, που θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη αύξηση τιμών. Αντίστοιχη διαδικασία έγινε με τις αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια όταν πουλήθηκε η Ολυμπιακή και πλέον λειτουργεί μονοπωλιακά μία και μόνη ιδιωτική εταιρεία. Αξίζει να θυμηθούμε ότι το 1950 που ιδρύθηκε η ΔΕΗ, μόλις το 55% του πληθυσμού είχε πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια ενώ έως το 1970 κατάφερε να φτάσει η κάλυψη στο 98%! Αντιθέτως, έχουμε μια πικρή εμπειρία από τη δραστηριοποίηση των πρώτων ιδιωτικών εταιρειών μετά από 60 χρόνια (Energa και Hellas Power) αφού με σκανδαλώδη τρόπο, εισέπραξαν από τους πελάτες τους το «χαράτσι» αλλά το καταχράστηκαν και έκλεισαν τις εταιρείες μέσα σε μια νύχτα.
Η λογική του τεμαχισμού των μεγάλων δημόσιων εταιρειών με στόχο την ευκολότερη εκποίηση τους είναι καταδικαστέα, μπορεί να ψηφιστεί με ισχνή πλειοψηφία και με τις γνωστές μεθοδεύσεις από τη Βουλή αλλά δεν θα περάσει και δεν θα νομιμοποιηθεί από την κοινωνία. Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε τέτοιες κυβερνητικές αποφάσεις γιατί η ΔΕΗ είναι δημόσια περιουσία και εμείς όλοι καταναλωτές ενός κοινωνικού αγαθού κι όχι ενός προϊόντος προς εκμετάλλευση και κερδοσκοπία. Η υπεράσπιση της δημόσιας ΔΕΗ δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων αλλά συνολικά της ελληνικής κοινωνίας. Το γνωρίζουμε κι εμείς πολύ καλά σαν εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και αντίστοιχα καλούμε την τοπική κοινωνία, τους κοινωνικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση να στηρίξουν τον αγώνα μας για να παραμείνει δημόσιο το λιμάνι του Πειραιά.
Είναι λοιπόν υποχρέωση μας να στηρίξουμε κάθε κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και πρέπει να ανταποκριθούμε σε κάθε κάλεσμα για υποστήριξη και συμπόρευση που στοχεύει στο να μείνει η ΔΕΗ δημόσια.
Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν εξαγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και σίγουρα θα γίνουν στόχος από το ελεγχόμενο φιλομνημονιακό μιντιακό κατεστημένο. Η καλύτερη απάντηση στα «κοράκια της ενημέρωσης» και στους εργολάβους της διαπλοκής είναι η υποστήριξη των αγώνων των εργαζομένων και των αλληλέγγυων. Με τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια και στα μαζικά καλέσματα που θα εξαγγελθούν, θα αποδείξουμε ότι πρέπει να αλλάξει πορεία η χώρα, ότι η πλειοψηφία του λαού μας δεν συναινεί στην κατρακύλα που έχουν σχεδιάσει για το λαό μας.
Συνάδελφοι, αύριο Πέμπτη 3/7 στις 19:00 ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των εργαζομένων στη ΔΕΗ και συμμετέχουμε στο παναττικό συλλαλητήριο έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, Χαλκοκονδύλη 30, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα της. 

Καλούμε την κυβέρνηση να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος της ΔΕΗ, του ΟΛΠ αλλά και όλων των άλλων δημόσιων οργανισμών.

Καλούμε τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να πάρουν θέση και να συμπαρασταθούν στον αγώνα αποτροπής του ξεπουλήματος της χώρας μας.

ΟΧΙ στην εκποίηση Δημόσιας Περιουσίας
ΟΧΙ στη διάλυση του Ομίλου ΔΕΗ και στην απώλεια των θέσεων εργασίας
ΟΧΙ στη λεηλασία του Εθνικού Πλούτου


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

 
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah