ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συνάντηση κλιμακίου με αντιπροσωπεία εργαζομένων του ΟΛΘ

1 Δεκ 2014

Κατηγορία: Ελλάδα, Μακεδονία, Πολιτική Ετικέτες: , ,
pasok Συνάντηση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της ομοσπονδίας και σωματείων εργαζομένων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε ο γραμματέας, Χρόνης Μακρίδης, και εκ μέρους της ΟΜΥΛΕ, των συλλόγων των υπαλλήλων του ΟΛΘ, των διοικητικών, των χειριστών οδηγών μηχανημάτων, των αρχιεργατών και των λιμενεργατών,  η κ. Γουργούρη, ο κ.Αφεντουλίδης, ο κ.Τερζόπουλος, ο κ.Σιάπκαρης, ο κ.Τανταλίδης, ο κ.Ζερβός και ο κ.Νίκογλου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τέθηκε, εκ μέρους των εργαζομένων, προφορικά αλλά και με υπόμνημα που έθεσαν υπόψη μας, η θέση τους να σταματήσει αμέσως η διαδικασία πώλησης του ΟΛΘ, η παραμονή του στο δημόσιο τομέα καθώς και η αναγκαιότητα άμεσων επενδύσεων και προσλήψεων προσωπικού, ώστε απρόσκοπτα να συνεχιστεί η κερδοφορία του, που πρέπει να μετατραπεί σε ανάπτυξη.
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, ο γραμματέας Χρόνης Μακρίδης, επανέλαβε τη θέση του Κινήματος, που άλλωστε είναι σταθερή και γνωστή από προηγούμενες τοποθετήσεις και ανακοινώσεις.
«Είναι γνωστό ότι το Ελληνικό κράτος χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, που όμως θα διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση των πολιτών, την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή και τον ανταγωνισμό.
Έχοντας ως γνώμονα αυτήν την κατεύθυνση εκφράζουμε ακόμη μια φορά την διαφωνία μας για την διαγωνιστική διαδικασία πώλησης  του ΟΛΘ από το ΤΑΙΠΕΔ και ζητάμε να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ακυρωθεί.
Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης πιστεύουμε ότι  πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο όχι μόνο για οικονομικούς λόγους με βάση τα θεαματικά οικονομικά του αποτελέσματα, αλλά και εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης.
Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση για την αναβάθμιση και αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Λιμανιού με παραχώρηση δραστηριοτήτων, διατήρηση του 51% των μετοχών υπό δημόσιο έλεγχο, μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμα για το δημόσιο και εξασφαλίζοντας μακροχρόνια ανάπτυξη.
Ως ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να υιοθετηθεί η πρότασή μας από την Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, όπως άλλωστε περιλαμβάνει, μετά από δική μας πρωτοβουλία, η κυβερνητική προγραμματική συμφωνία», υποστήριξε.

makedonias.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah