Θ. Δρίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ

8 Δεκ 2014


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτρέψει μαζί με τους παραγωγικούς φορείς και τους εργαζόμενους την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης δήλωσε ο Θ. Δρίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Λιμενικής Πολιτικής στα πλαίσια συνάντησης που πραγματοποίησε με τους εργαζόμενους του λιμανιού και την διοίκησή του.
Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Δ. Χαραλαμπίδου, Λ. Αμμανατίδου και Ι. Γαϊτάνη) δήλωσε ότι  γύρω από την παραγωγική δραστηριότητα των λιμανιών η κάθε χώρα έχει δικαίωμα να οργανώσει ένα σχέδιο που δεν αφορά μόνο τον λιμενικό χώρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή κάθε πόλης και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν ο σχεδιασμός αυτός δεν προϋποθέτει τον Δημόσιο έλεγχό τους.
“Σε διαφορετική περίπτωση το λιμάνι θα μείνει μια κερδοσκοπική μηχανή για λίγους” πρόσθεσε.
Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τους εργαζόμενους και τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα το δημόσιο μέχρι στιγμής λιμάνι Θεσσαλονίκης είναι κερδοφόρο παρά την εγκατάλειψη και την μεθοδευμένη τεχνική υποβάθμισή του από την κυβέρνηση.
Ο Θ. Δρίτσας τόνισε επίσης ότι ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών δεν δεσμεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα ενεργοποιήσει από θέσεις ευθύνης όλες τις διαδικασίες για την ανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να αναβαθμίσει τις πρωτοβουλίες του για να εμποδίσει την συνέχιση της πορείας προς την ιδιωτικοποίηση τόσο του ΟΛΘ όσο και του ΟΛΠ.
Το μήνυμα είναι ότι η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη για ένα λιμάνι ανοιχτό στην πόλη, στην Μακεδονία, πυλώνα παραγωγικής δραστηριότητας και σύνδεσης της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, των Βαλκανίων και της Βορείας Ευρώπης και διαβαλκανικής συνεργασίας.
Τέλος επεσήμανε την ανάγκη να σταματήσουν οι επισφαλείς συμβάσεις εργασίας και η υποβάθμιση του εργατικού δυναμικού το οποίο όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι αυξάνει τον κίνδυνο για συνολικό black out στην λειτουργία του.
"Η έξοδος από το Μνημόνο σημαίνει νέο Μνημόνιο"
Ο Θ. Δρίτσας σχολίασε ακόμη την κατάληξη της συζήτησης του προϋπολογισμού την οποία χαρακτήρισε “άκρως αποκαλυπτική, καθώς όπως είπε, αποδεικνέι ξεκάθαρα ότι η συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας έχει ολοκληρωθε”. Ουσιαστικά, σύμφωνα με τον ίδιο, το μυθιστόρημα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα περιλαμβάνει νέα μέτρα και περαιτέρω επιβάρυνση της κοινωνίας.
“Στόχος τους είναι να βγάλουν ΠτΔ πριν ανακοινώσουν τα όσα έχουν συμφωνήσει. Δεν θέλουν να δεσμευτούν ούτε στη Βουλή ούτε στη κοινωνία” τόνισε και συμπλήρωσε:
“Η έξοδος από το Μνημόνιο σημαίνει νέο Μνημόνιο”
Εκτίμησε τέλος ότι η χθεσινή ψήφιση του προϋπολογισμού είναι η αρχή του τέλους τους.” Δεν εξασφαλίζεται η πλειοψηφία των βουλευτών για τον Πτδ, ανοίγει ο δρόμος πολιτικών εξελίξεων” κατέληξε.
Σ.Π.


alterthess.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah