Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι «διατηρούν το ενδιαφέρον» για ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΟΛΘ

20 Μαΐ 2015

Συζητήθηκε και με τον Τσίπρα στη Μόσχα

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλ.Πούτιν και ο επικεφαλής των ρωσικών σιδηροδρόμων Βλ.Γιακούνιν (πρώτος αριστερά) σε σύσκεψη   (Φωτογραφία:  Reuters )

 

Μόσχα, Ρωσία
Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι συνεχίζουν τις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση συναφών ελληνικών εταιρειών, όπως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η επισκευαστική ROSCO και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο επικεφαλής τους Βλαντίμιρ Γιακούνιν.

Μιλώντας στο εναλλακτικό «κοινοβούλιο ειδικών», την Κοινωνική Συνέλευση της Ρωσίας, ο κ. Γιακούνιν είπε ότι «τίποτε δεν έχει σιωπήσει και όταν ο Α.Τσίπρας ήταν εδώ (σ.σ. στη Μόσχα), ζήτησε να έχουμε χωριστή συνάντηση και συνομιλήσαμε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενδιαφέρονται κι εκείνοι για τη συνεργασία μας».

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Α.Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται δικαιωματικά και συμφώνησε οι επαφές αυτές να συνεχιστούν, επομένως συνεχίζουμε την εργασία μας», σημείωσε ο Β.Γιακούνιν.

Όπως σημειώνει το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ - Νόβοστι, «οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα ήθελαν να αποκτήσουν τις ελληνικές αυτές εταιρείες ταυτοχρόνως».

Ωστόσο», συνεχίζει το πρακτορείο, «ο ΣΥΡΙΖΑ, που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, εξέφρασε την πρόθεση να διακόψει τις ιδιωτικοποιήσεις, μεταξύ άλλων και αυτών των εταιρειών. Αργότερα το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας έλαβε τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής πλευράς, ότι οι, ήδη, προκηρχθέντες διαγωνισμοί για ιδιωτικοποιήσεις δεν θα ακυρωθούν, εάν δεν έρχονται σε αντίθεση με την ελληνική νομοθεσία».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-  in.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah