Δρίτσας προς λιμενεργάτες: Χρειαζόμαστε το λαό δίπλα μας για να λύνουμε τα δύσκολα προβλήματα

8 Μαΐ 2015


"Η κυβέρνηση δίνει μία μάχη στο όνομα του ελληνικού λαού για να στηρίξει σε πολύ δύσκολες συνθήκες την κατεύθυνση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με κοινωνικό όφελος και με κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων", δήλωσε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους των λιμανιών.

Ο υπουργός είχε πολύωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των λιμενεργατών προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους και να βρεθεί κοινό έδαφος στις μεταξύ τους συνομιλίες.

"Το πρώτο που είπα στους εκπροσώπους των εργαζομένων στα λιμάνια, είναι ότι θα μεταφέρω στην κυβέρνηση και τη διαμαρτυρία τους και το αίτημα τους και τις τοποθετήσεις τους. Το δεύτερο που τους ζήτησα είναι να θεωρήσουν ότι αυτή η κυβέρνηση δίνει μία μάχη στο όνομα του ελληνικού λαού για να στηρίξει σε πολύ δύσκολες συνθήκες την κατεύθυνση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με κοινωνικό όφελος και με κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σε αυτή τη μάχη η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σκληρά διλήμματα τα οποία για να τα λύσει χρειάζεται την ενεργό παρουσία και ότι συμπαράσταση της κοινωνίας και των εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση παρά τα διλήμματα και παρά τη σκληρή πραγματικότητα ,η διεκδίκηση της διατήρησης των σταθερών αρχών που εξαγγέλθηκαν στις προγραμματικές μας δηλώσεις είναι ένα στοίχημα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ώστε το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης να λειτουργήσουν και να αναπτυχθούν σε όφελος του ελληνικού λαού και με κατοχύρωση των συμφερόντων του δημοσίου και της ελληνικής κοινωνίας" ανέφερε ο Θοδωρής Δρίτσας .

Από την άλλη πλευρά οι εκπρόσωποι των λιμενεργατών εξέφρασαν τη βούλησή τους να αγωνιστούν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.
"Εμείς δηλώσαμε κατηγορηματικά και τη θέση μας αλλά και τη βούλησή σας να αγωνιστούμε για να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που είναι μια νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική», ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ)Γιώργος Γεωργακόπουλος τονίζοντας ότι όσο το θέμα των λιμανιών παραμένει ανοιχτό και η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της, τα λιμάνια θα είναι εστίες αγώνων απέναντι στην πολιτική αυτή που είναι των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποια είναι η δικιά του θέση,με δεδομένο ότι έχει ταχθεί υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα των λιμανιών ο Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσας απάντησε:

"Δίνουμε τις μάχες μας η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά και κανένας από εμάς δεν είναι άμοιρος και των σκληρών διλημμάτων και της σκληρής πραγματικότητας. Αλλά η κυβέρνηση επίσης συλλογικά επιδιώκει να μείνει όρθια μαζί με τον ελληνικό λαό και με συνέπεια στις αρχές μας".

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων παρέστησαν επίσης ο Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας Γιάννης Θεοτοκάς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα. Νίνα Κασιμάτη, Στάθης Λεουτσάκος και Ιωάννα Γαϊτάνη

Νωρίτερα οι λιμενεργάτες βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας διαμαρτυρόμενοι.
Οι λιμενεργάτες πραγματοποίησαν 24ωρη προειδοποιητική απεργία, ζητώντας να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.
Να σημειωθεί ότι τα δρομολόγια των πλοίων από και προς το λιμάνι του Πειραιά εκτελούνται κανονικά.

avgi.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah