Frank SCHWADE - συνάντηση εργασίας με τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΟΛΘ , τους Προέδρους των Συλλόγων και Σωματείων των Εργαζομένων

23 Ιουλ 2015


Σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου επισκέφτηκε το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης αντιπροσωπεία του SPD (σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας)  με τη συμμετοχή του Βουλευτή  Frank SCHWADE και του Γερμανού Πρεσβευτή στη Θεσσαλονίκη και  πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΟΛΘ , τους Προέδρους των Συλλόγων και Σωματείων των Εργαζομένων.
Αφού Η γενική Γραμματέας της ΟΜΥΛΕ και Πρόεδρος του ΣΔΥ/ΟΛΘ  Φανή Γουργούρη παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης,  σε σχέση  και με τη δυσκολία που διέρχεται η χώρα και   τεκμηρίωσε την αδιαπραγμάτευτη  θέση τους για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΘ. 
Αφού παρουσιάστηκε ανάγλυφα ποια θα είναι τα αποτελέσματα από την επιχειρούμενη πώληση και την εγκατάσταση πανίσχυρου  μονοπωλίου, αντιπαρέβαλλαν την ευρωπαική εμπειρία και την Λιμενική πραγματικότητα στη Γερμανία.
Οι εργαζόμενοι ανέφεραν επίσης ότι το  SPD θα πρέπει να  πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες   παρεμβάσεις  στους Ευρωπαικούς θεσμούς , έτσι ώστε το πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί  να περιλαμβάνει πολιτικές που θα δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης στην Ελλάδα. Ο ΟΛΘ πρέπει να αντιμετωπιστεί ως  σημαντικό εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής και ιδιαίτερα στη σημερινή υφεσιακή συγκυρία    να αξιοποιηθεί  για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάκαμψης.
Κρίσιμο μέγεθος αποτελεί βέβαια η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα.  Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα τα έσοδα είναι μεγαλύτερα από αυτά της πώλησης, χωρίς να συνυπολογίσουμε  τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που προκύπτουν από την αναπτυξιακή του συμβολή στα μακροοικονομικά  μεγέθη της περιοχής του.
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah