Συγκένρωση υλικού πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες

15 Σεπ 2015





Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία Εργαζομένων στην ΟΛΘ ΑΕ καλούν  όλους τους εργαζόμενους , τους χρήστες των υπηρεσιών του ΟΛΘ (Ναυτικά Πρακτορεία , Εκτελωνιστές κά) και γενικά τους  πολίτες που επιθυμούν  να συμβάλλουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, με σκοπό να διατεθούν για την ανακούφιση των προσφύγων, που διέρχονται καθημερινά από το Δήμο Παιονίας (Ειδομένη).

Τα είδη που μπορούν να συγκεντρωθούν είναι :
--Ξηρά τροφή   ρόφιμα μακράς διαρκείας: φρυγανιές, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, χυμοί, μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες, κρουασάν, νερά εμφιαλωμένα
--Βρεφικά είδη: βρεφικό γάλα, μπιμπερό, κρέμες, μωρομάντηλα, πάνες.
--Καπέλα-Αθλητικά παπούτσια
--Είδη προσωπικής υγιεινής: χαρτί υγείας, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαμπουάν, σαπούνια)
--Υγειονομικό υλικό: γάζες, επιδέσμους, φυσιολογικούς ορούς, αντιϊσταμινικές αλοιφές, αντισηπτικά, αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα, ψυκτικά σε σπρέι για τραύματα.
--Υλικά καθαριότητας και απολύμανσης (οινόπνευμα, χλωρίνη, γάντια μιας χρήσης,σακούλες απορριμμάτων,).

Η δράση θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία της Διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ , του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ)?  και της οργάνωσης έμπρακτης Εθελοντικής Βοήθειας “Στέκι Μεταναστών”?

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί από  τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015  έως Δευτέρα 31 Σεπτεμβρίου , στο κτίριο του πρώην Βρεφονηπιακού Σταθμού ΟΛΘ ΑΕ, στον 1ο Προβλήτα  από τις 18.00 έως τις 21.00, ωστόσο εάν  οι εργαζόμενοι  ή πολίτες επιθυμούν να προσέλθουν κάποια άλλη ώρα, μπορούν  να επικοινωνούν με τους υπευθύνους στα τηλέφωνα :
και στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
Οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ μπορούν να απευθύνονται και στους Συλλόγους και   Σωματεία για τη παράδοση του υλικού.





Οι πρόσφυγες είναι συνηθισμένοι άνθρωποι που ζουν σε ασυνήθιστες συνθήκες...............................................


 

Πολλές χιλιάδες άτομα καταφθάνουν καθημερινά στην Ειδομένη, στα σύνορα Ελλάδας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ), στην προσπάθειά τους να συνεχίσουν το μακρύ και μαρτυρικό ταξίδι, που τελικό προορισμό έχει χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Στην πλειοψηφία τους, πρόσφυγες από τη Συρία, ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα, ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες.
Για τους Σύρους πρόσφυγες, η διέλευση των συνόρων της πΓΔΜ είναι συνέχεια του επικίνδυνου οδοιπορικού που ξεκίνησε από τη Συρία ή τις γειτονικές της χώρες, ακολούθησε το θαλάσσιο πέρασμα στο Αιγαίο, και θα συνεχιστεί μέσω Σερβίας, Ουγγαρίας και άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) έχουν επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας νόμιμων τρόπων διέλευσης για τους πρόσφυγες, ώστε να μην αποτελεί μοναδική τους επιλογή το παράτυπο πέρασμα, με όλους τους κινδύνους και την εκμετάλλευση από τα κυκλώματα διακίνησης που αυτό συνεπάγεται.
Σήμερα στην Ειδομένη καταβάλλεται μια σημαντική προσπάθεια συντονισμού μιας σειράς οργανισμών, φορέων και ομάδων πολιτών, για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών χιλιάδων ανθρώπων σε διατροφή, νερό, ιατρικό φαρμακευτική στήριξη, συνθήκες στοιχειώδους υγιεινής, προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.
Αξίζει να τονιστεί, πως η κινητοποίηση για την κάλυψη των βασικών ανθρωπιστικών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών που συγκεντρώνονται στην Ειδομένη δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Από το φθινόπωρο του περασμένου χρόνου, στην κατεύθυνση αυτή δραστηριοποιήθηκαν δεκάδες ομάδες εθελοντών, συλλογικότητες και δίκτυα αλληλεγγύης, από το Πολύκαστρο, το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη. Χωρίς τη δική τους ανιδιοτελή συμβολή και συνεισφορά, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα είχαν παραμείνει όλο αυτό το διάστημα παντελώς αβοήθητοι.

Γνώρισε τους πρόσφυγες μέσα από τον ιστότοπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ :
http://www.unhcr.gr/refugeestories/
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah