Κόντρα Δρίτσα - ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ

16 Σεπ 2015


Kόντρα ανάμεσα στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα και στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή. Αφορμή αποτέλεσε η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ θα έπρεπε «να κατεβάσει τα μολύβια κάτω» κατά την προεκλογική περίοδο, εντούτοις παρανόμως επιχειρεί με την υπηρεσιακή κυβέρνηση να φέρει προ τετελεσμένων την επόμενη κυβέρνηση. «Εάν αληθεύουν πράγματι οι καταγγελίες και οι πληροφορίες ότι μέσα στο (σ.σ. περασμένο) Σαββατοκύριακο ή το πολύ τη Δευτέρα (σ.σ. χθες) το ΤΑΙΠΕΔ θα παρουσιάσει και θα εισηγηθεί στην υπηρεσιακή κυβέρνηση την έγκριση του σχεδίου παραχώρησης, που είναι απολύτως άγνωστο ποιοι αναρμόδιοι το συνέταξαν, τότε είναι βέβαιο ότι το ΤΑΙΠΕΔ αυθαιρετεί. Η δε υπηρεσιακή κυβέρνηση οφείλει να μην παραβλέψει στοιχειώδεις κανόνες ως προς τον ρόλο της και τις αρμοδιότητές της και να μην τους υπερβεί», κατέληγε στη γραπτή του δήλωση το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Δρίτσας.
Είχε προηγηθεί επιστολή των συνδικαλιστών της ΟΜΥΛΕ στην πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, με την οποία αιτούνταν η διακοπή της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ.
Στον κ. Δρίτσα απάντησε με γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας. «Λυπάμαι, αλλά από τη δήλωση του κ. Δρίτσα είναι φανερό ότι, έχοντας ελλιπή γνώση της διαγωνιστικής διαδικασίας, παρασύρθηκε από λανθασμένες πληροφορίες και προέβη σε αυτή την ακατανόητη δήλωση», ανέφερε ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Ο κ. Πιτσιόρλας επεσήμανε ακόμη ότι τόσο η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνική Βουλής όσο και ο κ. Δρίτσας ψήφισαν πριν από μερικές εβδομάδες μια συμφωνία η οποία, ανάμεσα στα άλλα, περιέχει και την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, για την οποία ισχύουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. «Η παραχώρηση του ΟΛΠ είναι η πρώτη στον κατάλογο αυτού του προγράμματος και το χρονοδιάγραμμα της πάρα πολύ σφικτό».
Τέλος, ο κ. Πιτσιόρλας παραδέχεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνει την επεξεργασία σχεδίου τροποποίησης της υπάρχουσας σύμβασης παραχώρησης, προκειμένου να τη θέσει υπόψη των αρμόδιων υπουργών και της διοίκησης του ΟΛΠ. Ωστόσο, σημείωσε ότι «είναι απολύτως σαφές ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τη νέα κυβέρνηση, όμως η ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης προϋποθέτει ορισμένες ακόμα διαδικαστικού χαρακτήρα πράξεις και βήματα».
Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ παρατηρούσαν χθες ότι κανένας υπηρεσιακός υπουργός δεν μπορεί να εγκρίνει μια νέα σύμβαση παραχώρησης στον ΟΛΠ. Αυτό είναι θέμα μιας εκλεγμένης κυβέρνησης, αλλά αυτό δεν σημαίνει, όπως ανέφεραν, ότι θα πρέπει να αναμένουμε την νέα κυβέρνηση, προκειμένου να ετοιμαστεί το σχέδιο παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων. Χθες ο κ. Δρίτσας επανήλθε κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, υπογραμμίζοντας μόνον ότι δεν είναι συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο. Απέφυγε, ωστόσο, να αναφερθεί σε παράνομες αποφάσεις στη διαδικασία αποκρατικοποίησης.

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah