Ψήφισαν (και οι δύο) Cosco!

16 Σεπ 2015


Εξαιρετικά αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές και των δύο πολιτικών αρχηγών των μεγαλύτερων κομμάτων στο debate της Δευτέρας, για το λιμάνι του Πειραιά. Κι αυτό γιατί και οι δυο προεξόφλησαν ότι το λιμάνι θα πουληθεί στην Cosco, ενώ ο διαγωνισμός τυπικά ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, όταν ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην πώληση του λιμανιού στην Cosco την οποία «αντιπάλεψε» ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας απάντησε λέγοντας ότι διαπραγματεύτηκε και πέτυχε καλύτερο τίμημα.

Κι όλα αυτά ενώ ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι δύο όμιλοι που διεκδικούν θεωρητικά επί ίσοις όροις τον ΟΛΠ και μάλιστα πρόσφατη είναι η αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στ.Πιτσιόρλα και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα, για το γεγονός ότι «έτρεξαν» οι διαδικασίες πώλησης του λιμανιού από την υπηρεσιακή κυβέρνηση και εκλήθησαν και οι τρεις επιχειρηματικοί όμιλοι να καταθέσουν σχόλια επί των τελικών προτάσεων της κυβέρνησης για τους όρους παραχώρησης.

Σε κάθε περίπτωση, η σπουδή που επέδειξαν και οι δύο να αναδείξουν πλειοδότη την Cosco ενώ ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, προκάλεσε αρνητική εντύπωση με κύκλους της αγοράς να σχολιάζουν την ελαφρότητα με την οποία δυο υποψήφιοι πρωθυπουργοί αντιμετωπίζουν έξι μέρες πριν τις εκλογές μια θεωρητικά κορυφαία ιδιωτικοποίηση.

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah