Αρχαιολόγοι: Τάσσονται εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

6 Οκτ 2015

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων είναι αντίθετος στο επιχειρούμενο ξεπούλημα του ΟΛΠ, πόσο μάλλον που εντός της χερσαίας ζώνης του ΟΛΠ, περιλαμβάνονται σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία.

Αρχαιολόγοι: Τάσσονται εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Υπόμνημα υπέρ της αίτησης ακύρωσης της από 5/3/2014 "Πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΛΠ ΑΕ" του ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ, που έχει υποβάλει ο Δικηγορικός Σύλλογος και άλλοι φορείς του Πειραιά και συζητείται αύριο στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπέβαλε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

"Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων είναι αντίθετος στο επιχειρούμενο ξεπούλημα του ΟΛΠ, πόσο μάλλον που εντός της χερσαίας ζώνης του ΟΛΠ, που θα παραχωρηθεί σε ιδιωτικά κεφάλαια, περιλαμβάνονται σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, όπως τμήμα του αρχαίου τείχους του Πειραιά, ο τύμβος των Σαλαμινομάχων και ο ιστορικός τόπος της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, βιομηχανικά μνημεία και κτίρια που προορίζονταν για να μετατραπούν σε Μουσεία του ΥΠΠΟ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΑ.

Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, τον Αρχαιολογικό Νόμο, αλλά ακόμη και σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο 3986/2011, "δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε να διαχειρίζεται, ούτε πολύ περισσότερο να ”παραχωρεί” αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε ιδιώτες". Τέλος, καλεί το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού "να υπερασπιστεί την εφαρμογή του Συντάγματος και του Αρχαιολογικού Νόμου με κάθε τρόπο".

Πηγή: protothema.gr

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah