ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17 Αυγ 2018


ΕΝΩΣΗ  ΜΟΝΙΜΩΝ  ΚΑΙ  ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ  Ο.Λ.Π.
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273  E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 1 & ΚΑΝΑΡΗ, 186 48 ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ- ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς 16.8.18             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ καταδικάζει απερίφραστα τη θρασύδειλη επίθεση που δέχτηκε ο Πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής στο χώρο δουλειάς, δηλ. της ΣΕΠ-COSCO, την Τρίτη 14.8.18 κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων της ΣΣΕ.
Οι συνάδελφοι της ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλουν ότι η απαράδεκτη αυτή ενέργεια είχε αυτουργό έναν Επόπτη Ασφαλείας (!!!) ο οποίος επιτέθηκε πισώπλατα στον συνάδελφο τραυματίζοντας τον και μετά τράπηκε σε φυγή.
Παράλληλα, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγουν οι καταγγελίες από συναδέλφους στη ΣΕΠ-COSCO ότι τις τελευταίες μέρες άρχισαν να διακινούνται από Επόπτες Εργασίας αιτήσεις μελών για ένα νέο σωματείο με έντονες προτροπές από τους προϊσταμένους να εγγραφούν σε αυτό οι εργαζόμενοι. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό το σωματείο, σύμφωνα με ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στους χώρους δουλειάς, θα πραγματοποιούσε την πρώτη του Γενική Συνέλευση στις 10 Αυγούστου και θα γινόταν οι αρχαιρεσίες από τις 11 έως τις 13 Αυγούστου!!!
Αυτά είναι νοσηρά και καταδικαστέα φαινόμενα που γυρνούν τον τόπο μας και τους εργαζόμενους πολλές δεκαετίες πίσω. Οφείλουμε να καυτηριάσουμε ότι οι πρακτικές των πολλαπλών εργολαβιών που ξεκίνησαν από το 2010 στο λιμάνι του Πειραιά έχουν δημιουργήσει αυτά τα πρωτόγνωρα περιστατικά και δυστυχώς δικαιώνουν τις καταγγελίες που έκανε η Ένωση μας και όλα τα σωματεία στον ΟΛΠ τα τελευταία χρόνια.
Οι «ιθύνοντες νόες» που δημιούργησαν αυτό το τοπίο οφείλουν να επανεκτιμήσουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να δώσουν λύσεις που θα είναι στην κατεύθυνση του τερματισμού των παρασιτικών εργολαβιών, στην εξασφάλιση ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος με σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ- COSCO.
Οι τραμπουκισμοί και τέτοιου είδους συμπεριφορές όχι μόνο δεν αρμόζουν για τους εργαζόμενους του Πειραιά αλλά θ’αντιμετωπιστούν συντεταγμένα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης μας. Τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας θα πρέπει ν’αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν έμπρακτα το μήνυμα ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι ανεκτά και τιμωρούνται σύμφωνα με το Νόμο.
Η ΣΕΠ-COSCO θα πρέπει με σοβαρότητα να δει συνολικά πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο χώρο ευθύνης της για τους εργαζόμενους, να ελέγξει αυτούς με τους οποίους συνεργάζεται, να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που καταγγέλλουν οι συνάδελφοι που εργάζονται εκεί, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που έχει ως ουσιαστικός εργοδότης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah