Η κατάρρευση της Hanjin ξυπνά μνήμες από… Lehman Brothers

15 Σεπ 2016Με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 που πυροδότησε την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση παρομοιάζει ο o CEO της Seaspan, Gerry Wang την πτώση της νοτιοκορεάτικης εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Hanjin Shipping Co.
Όπως δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Bloomberg, η Seaspan που δραστηριοποιείται στην αγορά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και έχει ναυλώσει τρία πλοία στην εταιρεία, αξιολογεί όλες τις επιλογές και εξετάζει τους συστημικούς κινδύνους που απορρέουν από την πτώχευση της Hanjin.
Η κατάρρευση της Hanjin Shipping μοιάζει με αυτήν της Lehman Brothers στις χρηματοπιστωτικές αγορές, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Wang προσθέτοντας ότι "Πρόκειται για μια μεγάλη, μεγάλη πυρηνική βόμβα. Προκαλεί αναταράξεις σε όλη της εφοδιαστική αλυσίδα, τον ακρογωνιαίο λίθο της παγκοσμιοποίησης".
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, με περίπου 93 πλοία να παραμένουν εγκλωβισμένα σε 51 λιμάνια σε 26 χώρες, είναι φανερό ότι το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Hanjin έχει διαταράξει την παγκόσμια αλυσίδα ανεφοδιασμού εν μέσω περιόδου αιχμής, όπου τα καταστήματα στις ΗΠΑ συγκεντρώνουν εμπόρευμα πριν την πιο πολυάσχολη εορταστική περίοδο του χρόνου. 

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah