Επίσκεψη Γερμανού βουλευτή του SPD στον ΟΛΘ

30 Σεπ 2017

Στη σημασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για την εμπορική και οικονομική ανάπτυξη των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναφέρθηκε ο βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Φρανκ Σβάμπε (Franke Schwabe), ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τον ΟΛΘ.
Ο κ. Schwabe έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, μετά και την ανακήρυξη της ένωσης των εταιρειών "Deutsche Invest Equity Partners GmbH", "Belterra Investments Ltd." και "Terminal Link SAS" ως προτιμώμενου επενδυτή για την απόκτηση του 67% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ, Κωνσταντίνος Μέλλιος, επισήμανε ότι στο master plan (2016-2040), που ενέκρινε η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, αποτυπώνεται ο στρατηγικός στόχος της αναβάθμισης του λιμένα σε μεσαίας κατηγορίας στην παγκόσμια κατάταξη, διευκρινίζοντας πως "για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κατακτήσει τις αγορές χωρών των Βαλκανίων σε ακτίνα 600 χιλιομέτρων".
Παράλληλα, ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης, που υποδέχτηκαν τον Γερμανό βουλευτή, αναφέρθηκαν και στην ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων, για την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού με τα κεντρικά δίκτυα μεταφορών, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αυξημένη διακίνηση φορτίων.

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah