ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΘ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ

28 Νοε 2017

Ενημερώθηκε το ΤΑΙΠΕΔ από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την έγκριση που ανοίγει το δρόμο στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του 67% της ΟΛΘ Α.Ε.

Ένα ακόμη βήμα έγινε προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 67% της ΟΛΘ Α.Ε. καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε το φάκελο με τα συμβατικά κείμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει ενημερώσει το ΤΑΙΠΕΔ για την έγκριση που χορηγεί, έγκριση που καθιστά δυνατή την υπογραφή της σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών η οποία, όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Στο εξής και μέχρι την εγκατάσταση του νέου μεγαλομετόχου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει η συναλλαγή να πάρει και την έγκριση  της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενώ τέλος, η σύμβαση, θα κυρωθεί από την Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι νέος μεγαλομέτοχος της ΟΛΘ Α.Ε., θα είναι η εταιρεία ειδικού σκοπού (spv) South East Gateway Thessaloniki, η οποία ιδρύθηκε από την κοινοπραξία των επενδυτών  DIEP GmbH-Terminal Link SAS-Belterra Investments Ltd. Η κοινοπραξία αποκτά το 67% της ΟΛΘ Α.Ε. έχοντας πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ με προσφορά 231,9 εκατ. ευρώ και αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να υλοποιήσει επενδύσεις 180 εκατομμυρίων.

Πηγή:


Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah