Η διοίκηση του ΟΛΘ ζητάει την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου

6 Σεπ 2018



Η νέα διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ ζητά την ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση της νυκτερινής βάρδιας του τελωνείου στο λιμάνι 

Την ανάκληση της απόφασης της ΑΑΔΕ με την οποία καταργείται η νυκτερινή, τρίτη βάρδια του τελωνείου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ζητεί η νέα διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ.
Παράλληλα η ΟΛΘ ΑΕ ζητά ενίσχυση του προσωπικού του Α' Τελωνείου για να αντιμετωπιστούν οι αιχμές στη λειτουργία της Πύλης 16 του ΟΛΘ, κατά τις βάρδιες πρώτη και δεύτερη. Επίσης αναφέρει ότι προχωράει σε έκτακτες επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ και πλέον, προκειμένου ως το τέλος Μαρτίου 2019, να εναποτίθενται εντός του λιμένα τα προς εξαγωγή containers.

Μεταξύ άλλων η ΟΛΘ ΑΕ αναφέρει ότι η κατάργηση της Γ’ βάρδιας λειτουργίας του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης δημιουργεί εξ αντικειμένου ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών της ΟΛΘ ΑΕ. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή της εν λόγω Απόφασης πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΟΛΘ ΑΕ, σε σχέση με την πρόσφατη Απόφαση του κ. Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την κατάργηση της Γ΄ βάρδιας του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, και ύστερα από αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων, επισημαίνει τα εξής:
1. Η μεγάλη επένδυση της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΘ ΑΕ στηρίχθηκε στην αυτονόητη προϋπόθεση ότι το Ελληνικό Δημόσιο παρέχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη λειτουργία του Λιμένα της Θεσσαλονίκης σε 24ωρη βάση.
2. Η κατάργηση της Γ’ βάρδιας λειτουργίας του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης δημιουργεί εξ αντικειμένου ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών της ΟΛΘ ΑΕ. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή της εν λόγω Απόφασης πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα.
3. Η ΟΛΘ ΑΕ έχει προχωρήσει στην υλοποίηση ενός προγράμματος εκτάκτων επενδύσεων για την κατασκευή των απαιτούμενων έργων, την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού, που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019 τα προς εξαγωγή Εμπορευματοκιβώτια να αποθηκεύονται προσωρινά εντός του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).
4. Παράλληλα, η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, σε πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Διοικητή της ΑΑΔΕ, ζήτησε την ουσιαστική ενίσχυση του διατιθέμενου προσωπικού του Α’ Τελωνείου για την εξυπηρέτηση των αιχμών λειτουργίας της Πύλης 16 κατά τη διάρκεια της Α’ και Β΄ βάρδιας. Αναμένεται η ΑΑΔΕ να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο αίτημα.

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah