ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13 Ιουν 2019



ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648, Δραπετσώνα
Τηλ.: 2104615721 – 2104614825 Φαξ: 2104611273 E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

Πειραιάς, 13.6.19


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 υπογράφτηκε η νέα τριετούς διάρκειας Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) μεταξύ της Ένωσης Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και της Διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. μετά από διαπραγματεύσεις και συζητήσεις περίπου ενάμιση έτους. Το καταληκτικό κείμενο των πολύμηνων και δύσκολων διαπραγματεύσεων τέθηκε στην κρίση των συναδέλφων κατά την Γενική Συνέλευση της Ένωσης όπου και εγκρίθηκε με σημαντική πλειοψηφία.
Η νέα ΣΣΕ αποτελεί σταθμό για τους λιμενεργάτες του ΟΛΠ μιας και είναι η πρώτη ΣΣΕ μετά την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO. Η Ένωση μας από την αρχή των διαπραγματεύσεων έβαλε συγκεκριμένους στόχους και ιεράρχησε τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τόσο σε οικονομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Στα ζητήματα που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της ΣΣΕ περιλαμβάνονται η διασφάλιση ελάχιστου μηνιαίου εισοδήματος, η θεσμοθέτηση επιδόματος τέκνων, η αύξηση της παραγωγικότητας με παράλληλη αύξηση των ημερομισθίων, η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του τακτικού λιμενεργατικού προσωπικού και επιλύθηκαν εκκρεμότητες που ταλαιπωρούσαν τον κλάδο από το παρελθόν.
Οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ θα συνεχίσουμε με συντεταγμένο τρόπο να περιφρουρούμε τα δικαιώματα μας και τη δουλειά μας. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση ή αμφισβήτηση που θα προκύπτει με διάλογο αλλά και αποφασιστικότητα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah