ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 6:30ΜΜ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ

3 Νοε 2021


 

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648, Δραπετσώνα

Τηλ.: 2104615721 – 2104614825 Φαξ: 2104611273 E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

 

Πειραιάς 3.11.21             

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,

Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει στο συλλαλητήριο που καλούν εργατικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 6:30μμ στην Πλ. Κανάρη (Πασαλιμάνι) ενάντια στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη.

Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να αντιδρούμε στον αντεργατικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι και ξεθεμελιώνει τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα απέναντι στην καθαρή πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και να ικανοποιήσει αιτήματα πολλών χρόνων της μεγάλης εργοδοσίας, του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των πολυεθνικών για τον πλουτισμό τους  μέσα από τους κόπους μας. Αποδυναμώνουν τους εργαζόμενους και τα όπλα που έχουν τα σωματεία μας ώστε να μην μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι. Αντί να παρθούν μέτρα που θα αντιμετωπίζουν το επερχόμενο κύμα ακρίβειας και θα στηρίζουν τις λαϊκές οικογένειες, περιορίζουν συνεχώς τα δικαιώματα μας και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμιά τρόικα, καμιά δέσμευση στους δανειστές, χωρίς να υπάρχει καμιά δικαιολογία.

Συντονισμένα και μεθοδικά η κυβέρνηση έχει υποβαθμίσει το ΣΕΠΕ και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έχει καταργήσει τον βάσιμο λόγο απόλυσης και την συνευθύνη αναθέτοντος και εργολάβου, υπονομεύει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στόχος της είναι να μείνει απροστάτευτος ο κάθε εργαζόμενος μόνος απέναντι στον κάθε εργοδότη.

Ο νόμος Χατζηδάκη προβλέπει και θέλει να επιβάλλει: 

Την κατάργηση του 8ωρου και θεσμοθέτηση του 10ωρου χωρίς επιπλέον αμοιβή

Τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση εκτός συλλογικών συμβάσεων

Την αύξηση των υπερωριών χωρίς επιπλέον αμοιβή αλλά με συμψηφισμό ρεπό και αδειών

Τη διευκόλυνση των απολύσεων, τη μείωση της αποζημίωσης απόλυσης και την κατάργηση της επαναπρόσληψης μετά από ακυρότητα τους στα δικαστήρια

Τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας

Την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων

Την κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας μέσω της μετατροπής σε Ανεξάρτητη Αρχή

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σε τέτοιες συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης στα δικαιώματα μας, η ενότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι μονόδρομος αλλά είναι και ζητούμενο. Η εργασιακή ζούγκλα που σχεδιάζουν για εμάς δεν θα περάσει παρά μόνο αν καταφέρουμε ενωμένοι να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το λεγόμενο «εργασιακό νομοσχέδιο» να μείνει στα χαρτιά. Γίνεται κάθε μέρα πιο ξεκάθαρο ότι ξεπληρώνουν γραμμάτια στις πλάτες μας και δεν θα το επιτρέψουμε, δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουμε τις ζωές μας.     

 Ο κατάλογος των εργατών που χάνουν τις ζωές τους στη δουλειά συνεχώς μεγαλώνει και η κυβέρνηση παραμένει απλός παρατηρητής και δεν παρεμβαίνει ώστε να προστατεύσει τις ζωές μας. Απεναντίας αυτό που νομοθετεί είναι η υποβάθμιση του κόσμου της εργασίας σε όλα τα επίπεδα. Όσο όμως και να προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια με τη μονομέρεια και με τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Στόχος τους είναι να αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από το εργασιακό δίκαιο, ότι έχει απομείνει για την προστασία των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Το πρόσφατο δυστύχημα στη ΣΕΠ ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις στα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας. Ενώ η αναλγησία της εργοδοσίας και η αδιαφορία της κυβέρνησης στα αιτήματα των συναδέλφων μας στη ΣΕΠ δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο.  Οι λιμενεργάτες γνωρίζουμε καλά ότι για να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες, αξιοπρέπεια στην εργασία και ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, ο μόνος τρόπος είναι οι αγώνες μας. Δεν μας χαρίζεται τίποτα, η δύναμη μας είναι η συλλογική δράση και η καλύτερη απάντηση σε όλους όσους υπονομεύουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

 

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 6:30ΜΜ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ

 

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah