17 Σεπ 2013ΕΝΩΣΗ  ΜΟΝΙΜΩΝ  ΚΑΙ  ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ  Ο.Λ.Π.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Πειραιάς, 16-9-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών & Αρχιεργατών ΟΛΠ συμμετέχουμε στην 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 18/9 από 11:00 έως 15:00 που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ όπως και στο συλλαλητήριο που καλούν τα συνδικάτα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:30.
Η κυβερνητική επίθεση στον κόσμο της εργασίας συνεχίστηκε αμείωτη όλο το τελευταίο διάστημα και πήρε τη μορφή της διαδικασίας «κινητικότητα» - διαθεσιμότητα δηλ. απόλυση, για τους κλάδους εργαζομένων της Παιδείας, της Υγείας, των ασφαλιστικών ταμείων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από τη μια στιγμή στην άλλη, εργαζόμενοι με χρόνια προϋπηρεσίας πετιούνται χωρίς καμία λογική στο δρόμο ενώ παράλληλα υποστελεχώνονται και απαξιώνονται δημόσιες υπηρεσίες που εμείς είμαστε αυτοί που τις χρησιμοποιούμε και τις χρηματοδοτούμε με τους φόρους που πληρώνουμε.
Ο αγώνας των συναδέλφων από τους χώρους αυτούς δεν είναι συντεχνιακός, συμπυκνώνει το αίτημα μιας ολόκληρης κοινωνίας, που υποφέρει τρία και πλέον χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές, για ανατροπή. Η συμπόρευση των συνδικαλιστικών οργάνων και ο κοινός προγραμματισμός των κινητοποιήσεων και δράσεων είναι πια επιβεβλημένος, δεν θα σωθεί κανένας κλάδος μόνος του!
Όπως το δικό μας αίτημα για δημόσια λιμάνια πρέπει να το υπερασπιστούν μαζί μας όλοι οι εργαζόμενοι, έτσι κι εμείς πρέπει να στηρίξουμε τους αγώνες των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στα δημόσια νοσοκομεία, των υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία, των σχολικών φυλάκων και των εκπαιδευτικών.
  Τα δεινά που έφεραν τα μνημόνια είναι κοινά για τους εργαζόμενους τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα. Οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν κοινό πλαίσιο δράσεων υπεράσπισης και διεκδίκησης τόσο των εργαζόμενων που θυσιάζονται όσο και των κοινωνικών αγαθών που χαρίζονται στα ιδιωτικά συμφέροντα.  

Όλοι οι εργαζόμενοι παλεύουμε μαζί και θα ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah