ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

1 Αυγ 2014



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΘ


ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ
Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Με μια προκλητική για το κοινό περί δικαίου αίσθημα που εξέδωσε στις 30/7/2014 το μικτό ορκωτό εφετείο της Πάτρας για την γνωστή υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον εργατών μεταναστών στην Μανωλάδα στην οποία ήταν κατηγορούμενοι ο επιχειρηματίας και η ένοπλη συμμορία που είχε στο πλευρό του για να επιβάλλει τον νόμο και την τάξη σαν σύγχρονος μεγαλοτσιφλικάς, αθώωσε ή επέβαλε ποινές ασήμαντες τόσο στον ηθικό αυτουργό όσο και στους μπράβους πιστολέρο που ήταν στην υπηρεσία του.
Θυμίζουμε ότι οι μετανάστες εργάτες γης στην Μανωλάδα που κατάγονταν από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές απαίτησαν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και αντιμετώπισαν την ένοπλη μαφία που είχε στην υπηρεσία του ο μεγαλοτσιφλικάς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά 20 εργάτες!!!
Τέτοιες δικαστικές αποφάσεις δείχνουν και επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά τον ταξικό χαρακτήρα της δικαιοσύνης και ταυτόχρονα λύνουν τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας να επιτίθεται και να καταστέλλει κάθε νόμιμη διαμαρτυρία για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η δικαστική απόφαση τάχθηκε όχι με το δίκαιο αλλά με τα συμφέροντα των αφεντικών που εκπροσωπούν το σύστημα κοινωνικής εκμετάλλευσης.
Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων ενώ το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα (7-0) την αθώωσή τους και επέβαλε τις ελάχιστες ποινές στους μπράβους της δολοφονικής επίθεσης.
Η νομιμοποίηση με την ουσιαστική αθώωση των πρωτεργατών της εγκληματικής επίθεσης της Μανωλάδας στην εργοδοτική βία και αυθαιρεσία είναι φαινόμενο απόλυτα ανησυχητικό για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων ελλήνων και μεταναστών.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να παλεύουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους ανεξάρτητα από την χώρα προέλευσης και ούτε πρόκειται να καμφθεί η οργανωμένη πάλη τους από τέτοιου είδους δικαστικές αποφάσεις.
Πειραιάς 31/7/2014
Με εντολή των Διοικήσεων
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΘ

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah