ΔΗΜΑΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συνάντηση κλιμακίου με αντιπροσωπεία εργαζομένων του ΟΛΘ

1 Δεκ 2014

Την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπεία της Π.Ε.Θ της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζόμενων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τη συνεχιζόμενη διαδικασία πώλησης του Ο.Λ.Θ. Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία της Π.Ε.Θ. της ΔΗΜΑΡ αποτελούνταν από το Γραμματέα της Ζαφείρη Φωτιάδη, το Νίκο Γραικούση μέλος της ΕΕ, υπεύθυνο του τομέα της Ναυτιλίας του κόμματος, τον Ανδρέα Κουράκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Δημοτικό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης και τον Αδάμ Δράγα, μέλος της Γραμματείας της ΠΕΘ και υπεύθυνο για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Δείτε την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ έπειτα από τη συνάντηση αυτή:
"Είναι γνωστό ότι το ΤΑΙΠΕΔ και η Κυβέρνηση προχωρούν με "συνοπτικές" διαδικασίες στην ΠΩΛΗΣΗ των Οργανισμών Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης (δια της διάθεσης του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει σήμερα το Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ).
Η ΔΗΜΑΡ επεσήμανε στους εργαζόμενους ότι από καιρό έχει καταθέσει τη θέση για αναδιάρθρωση του λιμενικού συστήματος, με ταυτόχρονη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και ελέγχου των λιμένων, με τη σύσταση λιμενικών αρχών και ταυτόχρονη εφαρμογή του μοντέλου των παραχωρήσεων εμπορικών δραστηριοτήτων και λειτουργιών. Μοντέλο που αναπτύσσει τους λιμένες, όπως προκύπτει και από την ευρωπαϊκή εμπειρία , με επενδύσεις και συμπράξεις, με αύξηση ανταγωνιστικότητας αλλά και δημιουργία εσόδων για το χειμαζόμενο κρατικό προϋπολογισμό. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα αποτελούσε πραγματική μεταρρύθμιση.
Αντ' αυτού η Κυβέρνηση επέλεξε τη πλήρη πώληση των δύο μεγάλων λιμένων της χώρας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης και δυστυχώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις απώλειας του κυρίαρχου ρόλου της χώρας στο λιμενικό σύστημα, δημιουργώντας πανίσχυρο και ανεξέλεγκτο ιδιωτικό μονοπώλιο, με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία. Στη περίπτωση της Θεσσαλονίκης, που το λιμάνι είναι το μοναδικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα της περιοχής, η απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα και ελέγχου και θα αποτελέσει και τη θρυαλλίδα αλυσιδωτών αρνητικών συνεπειών για την ανάπτυξη και την εγχώρια επιχειρηματικότητα.
Καλούμε τη Κυβέρνηση άμεσα να σταματήσει τις διαδικασίες πώλησης και συμμορφούμενη στην απαίτηση των καιρών να καθορίσει άμεσα και ξεκάθαρα μέσο, αλλά και μακροπρόθεσμο εθνικό λιμενικό σχεδιασμό, που να εξυπηρετεί την εθνική οικονομία και τα συμφέροντα της χώρας.
Η ΔΗΜΑΡ στη Θεσσαλονίκη θα αναλάβει πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις τόσο στη Βουλή, όσο και στους τοπικούς φορείς (Δήμο Θεσσαλονίκης και Δήμους Πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ.λ.π), ώστε να ενεργοποιηθούν για την αποτροπή της πώλησης του Λιμένος της Θεσσαλονίκης."
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah