ΟΛΠ: Στοίχημα το τίμημα

11 Ιαν 2016





olp sempo poli
Σε καθοριστικής σημασίας παράμετρο για την δυναμική που «ευελπιστεί» η κυβέρνηση να προσλάβουν οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί ανάγεται το ύψος του τιμήματος που ήδη έχει υποβληθεί για τον ΟΛΠ για τον οποίο(διαγωνισμό) οι ανακοινώσεις από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ αναμένονται την Τρίτη.
Ημέρα κατά την οποία παράλληλα της διαδικασίας ανοίγματος των προσφορών έχει προγραμματιστεί να συμβεί και η παρουσίαση των αποτιμήσεων της αξίας της επιχείρησης που έχουν ήδη παραδοθεί στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων από τους δύο ανεξάρτητους απομιμητές, την Kantor και την American Appraisal Hellas. Από τις δύο αποτιμήσεις, που κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι δεν θα εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους, υπ' όψη θα ληφθεί εκείνη με το μεγαλύτερο ύψος αξίας του ΟΛΠ από την οποία και ουσιαστικά θα αποκαλυφθεί αν υπάρχει σοβαρή απόκλιση με το προσφερόμενο τίμημα. Εκτιμήσεις θέλουν στην περίπτωση μεγάλης απόκλισης αποτίμησης προς τίμημα το ΤΑΙΠΕΔ να επανέρχεται ζητώντας τη βελτίωση της προσφοράς από την COSCO. Σε συνέντευξή του πάντως στα Νέα Σαββατοκύριακου ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ στην ερώτηση «αν το τίμημα είναι υψηλό ή πέραν πάσης προσδοκίας, κάποια στόματα θα κλείσουν. Αντίθετα, αν είναι χαμηλό, και ο διαγωνισμός δεν πάει καλά, αρκετοί εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ θα χαρούν για την αποτυχία, την οποία θα χρεωθείτε πολιτικά εσείς» απαντά ως εξής: «Όντως ξεκινά η πιο κρίσιμη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Προβλέψεις δεν μπορώ και δεν θέλω να κάνω. Αυτό που έχει σημασία είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία κανονικά και να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό τίμημα».
Βέβαια το προηγούμενο διάστημα η «σιωπή» από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ για τον αριθμό των συμμετασχόντων στη δεύτερη φάση πυροδότησε σενάρια και ένα «κύκλο στοιχημάτων» για το αν τελικά και η MAERSK έχει λάβει μέρος τα οποία μέλλεται να επιβεβαιωθούν ή όχι την Τρίτη. Εκτιμήσεις διεθνών παρατηρητών ωστόσο, στοιχεία των οποίων είδαν το φώς της δημοσιότητας από μερίδα του ειδικού τύπου, θέλουν να υπάρχει τελικά μία συμμετοχή που δεν είναι άλλη από εκείνη της COSCO. Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν το Μαξίμου να παρακολουθεί βήμα προς βήμα τις εξελίξεις καθώς τόσο στο εσωκομματικό όσο και γενικότερα στο πολιτικό μέτωπο η όποια εξέλιξη θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα νέο πεδίο αντιπαραθέσεων και μάλιστα σε χρονική στιγμή όπου το ασφαλιστικό «κρίνει» το «αρραγές» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και να επαναφέρει στο προσκήνιο συζητήσεις, που η κυβέρνηση «έκλεισε πίσω της», για τις αποκρατικοποιήσεις και το «μείγμα» που θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί για αυτές.
Εκ των μέχρι σήμερα γνωστών δεδομένων η Τρίτη θα είναι καθοριστικής σημασίας και για την διαδικασία της δεύτερης φάσης του ΟΛΘ για την οποία κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ εμφανίζονται έτοιμοι σε σχέση και σε σύγκριση με τα όσα προηγήθηκαν για τον ΟΛΠ καθώς για τη Θεσσαλονίκη οι προεργασίες των προαπαιτούμενων του διαγωνισμού κλείνουν στα μέσα του μήνα οπότε και οι διεκδικητές ή ο διεκδικητής θα έχουν «καθαρότερη» εικόνα.

theseanation.com



Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah