ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

31 Μαρ 2016



ΟΜΥΛΕ – ΟΦΕ
Σύλλογοι και Σωματεία Εργαζομένων
στον Ο.Λ.Θ.
                                                                                                Θεσσαλονίκη 31 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήσαμε, σήμερα το πρωί, τα Σωματεία και οι Σύλλογοι των εργαζόμενων στην ΟΛΘ ΑΕ  ΑΠΟΦΑΣΊΣΑΜΕ τη συνέχιση   της  δυναμικής και μαχητικής παρουσία μας, με Αποχή από  Εργασία Σαββατου -Κυριακής  2 & 3/4/2016 και αποχή από Υπερωρίες τη Δευτέρα 4/4/2016

Την Δευτέρα 4/4/2016,  Θα συνεδριάσουμε εκ νέου οι Σύλλογοι και τα Σωματεία Εργαζομένων,  προκειμένου να αποφασίσουμε τη μορφή της συνέχειας των κινητοποιήσεων. Επιλέγουμε τη διαδικασία του προσδιορισμού  ανά βδομάδα της μορφής των αγωνιστικών κινητοποιήσεων όχι μόνο με βάση τα δεδομένα και τις εξελίξεις στην επιχειρούμενη πώληση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης στους χρήστες των λιμενικών υπηρεσιών αλλά και του Εμπορικού Κόσμου της πόλης μας, που πλήττεται βάναυσα από τις ασκούμενες πολιτικές των τελευταίων ετών.

Υπενθυμίζουμε ταυτόχρονα τις τεράστιες ευθύνες των Κυβερνητικών οργάνων και των Διοικήσεων της ΟΛΘ ΑΕ που δυστυχώς τη τελευταία δεκαετία δεν έχει προχωρήσει ούτε στο μινιμουν των αναγκαίων προσλήψεων στο Λιμάνι  με αποτέλεσμα να λειτουργεί σε καθεστώς ασφαλείας στη κυριολεξία από το 2010 μέχρι σήμερα.Η αποεπένδυση λοιπόν στο προσωπικό και στις υποδομές η απαξίωση του συνεχίζεται εν δόξει και τιμή προκειμένου να αποτελέσει το όχημα για την επιχειρούμενη πώληση
Η απόχή από εργασία Σάββατου Κυριακής και υπερωριών αναδεικνύει  τα τεράστια προβλήματα ανταπόκρισης  στις καθημερινές εργασίες και  την μέγιστη προσπάθεια των εργαζόμενων να ανταποκριθούν στις ανάγκες φορτοεκφόρτωσης αλλά και   στη διαχείριση όλων των τρεχουσών εργασιών.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει απευθυνθεί εγγράφως στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ προκειμένου να ενημερωθεί, ως προκύπτει από τον θεσμικό του ρόλο,  για την εξέλιξη των ενεργειών Τροποποίησης της Σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο.
Όπως δηλώσαμε, κανένας πλέον δεν έχει την πολυτέλεια να το παίζει Πόντιος Πιλάτος και να “νίπτει τας χείρας του” απέναντι στην προωθούμενη  πώληση,  αντί πινακίου φακής και την εγκατάσταση ενός ισχυρού ιδιωτικού μονοπωλίου με πανίσχυρη δημόσια εξουσία. Aντιτάσσουμε την ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ανάπτυξη του Δημόσιου Λιμένα. Χωρίς πολλά λόγια να περάσουμε στην πράξη.

Το δημόσιο Λιμάνι είναι μονόδρομος που οδηγεί σε τεράστια οφέλη για τη πόλη και τη χώρα.
Η Δουλειά μας είναι η ζωή μας και η αξιοπρέπεια μας ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που διανύει η χώρα μας.
Θα τα υπερασπιστούμε  και τα δύο με κάθε τρόπο και μέσο.
Το ξεπούλημα του Λιμανιού δεν μπορεί να προχωρήσει. Με σταθερές τις θέσεις μας για ανάπτυξη με Δημόσιο Χαρακτήρα των Λιμανιών και ακλόνητη πίστη στο δίκιο των αγώνων μας θα μετατρέψουμε την απογοήτευση από την επιχειρούμενη πολιτική σε θυμό και αγωνιστική δράση. Θα είμαστε εδώ, απέναντί τους, με στρατηγική και σχέδιο.


Ο ΑΓΩΝΑΣ των εργαζομένων συνεχίζεται.....



                                                                                    Οι Διοικήσεις

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah