ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7 Απρ 2016



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ - ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Πειραιάς 6.4.16



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωράει στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όλες τις διακηρύξεις της περί Δημόσιων Λιμανιών και αφού εκμεταλλεύτηκε τους ΑΓΩΝΕΣ των εργαζομένων των Λιμανιών για να πάρει την εξουσία, τώρα διοργανώνει φιέστες αγκαλιά με τους πλέον νεοφιλελεύθερους των ιδιωτικοποιήσεων.

Αρνείται να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν από την πώληση του ΟΛΠ.

Ø  Παραχωρεί το 51% + 16% του Λιμανιού έναντι 280 + 80 εκ. ευρώ και χαρίζει στην COSCO 1,05 δις ευρώ, που είναι η Παρούσα Αξία των ενοικίων από την παραχώρηση των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ.
Ø  Τι γίνεται με την τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου; Είναι ένα κείμενο που η αξία του είναι τόση όσο η αξία του χαρτιού που εκτυπώθηκε.
Ø  Τι γίνεται με την Δημόσια Αρχή Λιμένος; Για μια ακόμη φορά μαθαίνουμε, μέσω δημοσιευμάτων, για την δήθεν διάσταση απόψεων μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΥΝΑ.
Ø  Όσο για το μεγάλο θέμα της ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ των εργασιακών σχέσεων μέχρι τώρα μόνο λόγια και ευχολόγια. Η σύσταση της τριμερούς συνάντησης (ΥΝΑ, Υπ. Εργασίας, Υπ. Οικονομικών – ΟΛΠ – Εργαζόμενοι) δεν έχει λειτουργήσει ακόμη με διάφορα προσκόμματα.

Για τους εργαζόμενους στα Λιμάνια το θέμα της κατοχύρωσης της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων ξεπερνάει την λογική του αιτήματος και της διεκδίκησης και καθίσταται όρος ΥΠΑΡΞΗΣ. Να γνωρίζουν καλά ότι Λιμάνι χωρίς την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων, όπως αυτές ορίζονται από το Ν.2688/1999, την ρύθμιση και επέκταση που ορίζει ο Ν.3755/2009, τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (ΓΚΠ) και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.
Την Παρασκευή 08.04.2016 το ΤΑΙΠΕΔ και η Κυβέρνηση με την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα διοργανώνει φιέστα στο Ζάππειο για να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Απέναντι σ’ αυτά εμείς παρεμβαίνουμε με ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Παράλληλα την Παρασκευή 08.04.2016 διοργανώνουμε 24ωρη πανλιμενική ΑΠΕΡΓΙΑ, συγκέντρωση στις 11 πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Ζάππειο.

ü  Να τους θυμίσουμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
ü  Να διαδηλώσουμε κατά του πολιτικού εγκλήματος – ξεπουλήματος των Λιμανιών.
ü  Να δηλώσουμε, με την παρουσία μας, την απόφασή μας ότι Λιμάνια χωρίς πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων δεν θα επιτρέψουμε ούτε στον Πειραιά, ούτε στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε κανένα άλλο Λιμάνι.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/4/2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah