Την Παρασκευή πέφτουν οι υπογραφές για τον ΟΛΘ

2 Φεβ 2018


Αύριο, Παρασκευή αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για την παραχώρηση του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, τον ΟΛΘ
Στόχος είναι η συμφωνία να προωθηθεί προς κύρωση στη Βουλή το συντομότερο δυνατό, ενδεχομένως ακόμη και τη Δευτέρα. Ο δρόμος για την επιτάχυνση των διαδικασιών κατά περίπου 15 ημέρες άνοιξε νωρίτερα σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ, η οποία αποφάσισε την παροχή εξουσιοδότησης στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Δημήτρη Μακρή, για την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποφασίστηκε προ ημερών, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΛΘ ΑΕ στην Αθήνα, η εκλογή του νέου, μεταβατικού διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου. Αρχικά προβλεπόταν ότι η σύμβαση θα υπογραφεί από αυτό το νέο διοικητικό συμβούλιο. Ωστόσο, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος, η γενική συνέλευση των μετόχων της 25ης Ιανουαρίου άναψε τελικά το «πράσινο φως» για την εξουσιοδότηση μέλους του τρέχοντος ΔΣ, προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης για το 67%. 
Υπενθυμίζεται ότι η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) για τη μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ στην κοινοπραξία DIEP gmBH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd υπεγράφη στις 21 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ. Η συμφωνία «πέρασε» το στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο και εγκρίθηκε πρόσφατα από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, οπότε τα επόμενα στάδια της διαδικασίας είναι η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Δημοσίου από τη Βουλή και το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας. Η νέα διοίκηση αναμένεται να αναλάβει τα «ηνία» του λιμανιού μέχρι τις αρχές Μαρτίου.
Αντιδράσεις από τον αμερικανό πρέσβη
Eκ νέου αντιδράσεις στην αμερικανική πλευρά, προκαλεί η παραχώρηση του ΟΛΘ στον Σαββίδη. 
Όπως ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ ανέφερε τα ακόλουθα: «Η ελληνική οικονομική ανάπτυξη ωφελείται από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την ισχυρή ρυθμιστική επιτροπεία και τον υψηλό βαθμό διαφάνειας. Κάποιες ρωσικές επενδύσεις δεν πληρούν αυτά τα χαρακτηριστικά».
Μάλιστα, στη συνέχεια, σημείωσε για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ ότι «ο κόσμος αναρωτιέται ποιοι είναι πίσω από τις επενδύσεις. Υπάρχει μια ρωσική τράπεζα. Έχω ακούσει ιστορίες ότι υπάρχει δυσκολία στο να αποκτήσει πίστωση από ευρωπαϊκή τράπεζα. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι συνεργάτες και ειδικά η γερμανική εταιρεία».

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah