ΟΛΘ: σε «ομηρία» η παλιά διοίκηση

3 Ιουλ 2018


Πολλαπλά σοβαρά ερωτήματα γεννήθηκαν χθες στην πρώτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΟΛΘ Α.Ε. Οι νέοι ιδιοκτήτες και η νέα διοίκηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε μια ενέργεια που μόνο συνηθισμένη δεν είναι, καθώς ουσιαστικά πρότειναν τη μη έγκριση πεπραγμένων της προηγούμενης διοίκησης (του Δημοσίου).
Τελικά και μετά την έγγραφη παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ που ανέγνωσε το μέλος του συμβουλίου της ΟΛΘ και του ΤΑΙΠΕΔ, Αγγελος Βλάχος, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΛΘ και CEO της Terminal Link, Boris Wenzel, ζήτησε την αναβολή (;) της απαλλαγής των μελών της προηγούμενης διοίκησης από πάσα ευθύνη για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 2017.

Ο εξοπλισμός

Τα καθαρά ερωτήματα που τίθενται είναι: ποιον θέτει σε «ομηρία» με αυτή την απόφαση η διοίκηση της ΟΛΘ; Την προηγούμενη διοίκηση (Κ. Μέλλιου - Δ. Μακρή), το ΤΑΙΠΕΔ ή την κυβέρνηση; Γιατί ο όμιλος στον οποίο μετέχει ως γνωστόν και ο Ιβάν Σαββίδης προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια σε αυτή τη συγκυρία; Πώς θα αντιδράσει άραγε η παλιά διοίκηση; Και πώς σκοπεύουν να αντιδράσουν το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση;
Πού εντάσσεται η «ομηρία» του προηγούμενου Δ.Σ. για τη χρήση 2017 κατά την οποία καταγράφηκε αύξηση εσόδων όταν ακόμη και η «κατηγορία» της μη ορθής ενημέρωσης για την κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού δεν βαρύνει το προηγούμενο Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. αλλά το αντίστοιχο του ΤΑΙΠΕΔ που είχε την ευθύνη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης και των στοιχείων που δημοσιεύονταν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων; Αλήθεια πόσους επιτόπιους ελέγχους διενήργησαν τα στελέχη της κοινοπραξίας κατά την περίοδο πριν από την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών;
Ο κ. Wenzel είπε χθες ότι δεν μπορεί να απαλλάξει από τις ευθύνες της την προηγούμενη διοίκηση μέχρι να τελειώσει η έρευνα που γίνεται σε βάθος κι αυτό επειδή άλλη κατάσταση περιγραφόταν στον διαγωνισμό πώλησης του 67% και τελείως διαφορετική είναι αυτή που τελικά παρέλαβαν, ιδίως σε ό,τι αφορά την κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Πού οφείλεται λοιπόν η επαναφορά του θέματος του μηχανολογικού εξοπλισμού όταν ακόμη και στη συνέντευξη Τύπου της Terminal Link στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία Κουρουμπλή, Λαμπρίδη, Ξενόφου δεν έγινε καμία αναφορά σε αυτό το θέμα;
Εξόχως ενδιαφέρουσα ήταν και η διαδικασία της ψηφοφορίας. Υπέρ της απαλλαγής ευθυνών τάχθηκαν ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ και η… αντιπρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Φανή Γουργούρη (μαχητική αντίπαλος της προηγούμενης διοίκησης), ενώ υπέρ της σημερινής διοίκησης ψήφισαν και πολλοί μικρομέτοχοι, ανάμεσά τους και κάποιοι πολλαπλώς ευεργετηθέντες από την προηγούμενη διοίκηση (αυτά προς γνώση, για συμμόρφωση είναι αργά).

Το μέρισμα

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, είπε χθες ότι παρά τη σημαντική μείωση κερδών του 2017, θα μοιραστεί μέρισμα 0,45 ευρώ ανά μετοχή, επειδή ο βασικός μέτοχος και η νέα διοίκηση δεν πιστεύει στη συσσώρευση κερδών, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, αλλά τα κέρδη αφενός να γίνονται επενδύσεις ενώ παράλληλα αποδεικνύεται και η εμπιστοσύνη στους μετόχους.
Χθες μάθαμε παράλληλα ότι οι αμοιβές του κ. Θεοφάνη θα αγγίζουν τις 400.000 ευρώ τον χρόνο, αφού καθορίστηκαν οι αμοιβές της διοίκησης, εγκρίθηκαν οι αμοιβές των στελεχών και ορίστηκε ότι ο διευθύνων σύμβουλος θα λαμβάνει 150.000 ευρώ μεικτά ετησίως (10.714 μεικτά μηνιαίως για 14 μισθούς) και ο πρόεδρος 150.000 ευρώ μεικτά ετησίως (10.714 μεικτά μηνιαίως για 14 μισθούς) και με μπόνους 60% επί των αποδοχών στο τέλος του έτους. Ο κ. Θεοφάνης είναι και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, οπότε η αμοιβή του αγγίζει περίπου το 4% των καθαρών κερδών.
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah