ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

6 Μαΐ 2012

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

                                                                        Πειραιάς, 5/5/12
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και καταγγελίες από απερχόμενους βουλευτές, η  διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποίησης δηλ . οι  Βορίδης, Διαμαντοπούλου, Κουτρουμάνης, Παπακωντσταντίνου, Σαχινίδης (γιατί οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο) αποφάσισε στο παραπέντε των εκλογών της 6ης Μαΐου να  εκχωρήσει το σύνολο των μετοχών των δύο μεγάλων  λιμανιών  ΟΛΠ-ΟΛΘ αλλά και της ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ και ΟΔΙΕ, που κατέχει το ελληνικό δημόσιο, στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Η διαδικασία αυτή προβλέπονταν από το δεύτερο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του Ταμείου, όποιο περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου μεταβιβάζεται εκεί δεν μπορεί να επιστρέψει, αλλά ρευστοποιείται - ξεπουλιέται. Αναρωτιόμαστε ποιους όμως εξυπηρετεί η βεβιασμένη αυτή απόφαση; Σίγουρα όχι τον Ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους σε αυτές τις κερδοφόρες επιχειρήσεις. Εξυπηρετεί τους δανειστές και τους καρχαρίες που προσπαθούν με αγωνία να αγοράσουν φιλέτα της ελληνικής οικονομίας σε τιμή ευκαιρίας.
Η απόφαση που πήρε εν κρυπτώ  αυτή η διυπουργική  δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη γιατί σύμφωνα με το Νόμο της μετατροπής το Ελληνικό δημόσιο κατέχει το 51% των δύο λιμανιών. Αυτή η διάταξη όμως μπορεί να αλλάξει με νομοθετική ρύθμιση, την οποία δεν προλάβαιναν να υλοποιήσουν λόγω των εκλογών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι νόμοι καταργούνται με επόμενους νόμους.  Ο ξεσηκωμός του λαού τους οδήγησε στις εκλογές, στο χέρι μας είναι αύριο να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουν την καταστροφή της χώρας και την εξαθλίωση του λαού.
Τη Δευτέρα 7 Μαΐου θα επανεκτιμήσουμε τη στάση μας και να είναι σίγουροι ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην ενεργοποιηθεί η υπογραφή τους. 
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah