Συμβάσεις παραχώρησης για τα μεγάλα λιμάνια

7 Φεβ 2013

Τη δημιουργία συμβάσεων παραχώρησης για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, όπως και των άλλων μεγάλων λιμανιών της χώρας (Λαύριο, Ραφήνα, Ελευσίνα, Πάτρα κτλ) προκρίνει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ως τη βέλτιστη μέθοδο προσέλκυσης επενδυτών.

Το συγκεκριμένο μοντέλο ιδιωτικοποίησης των λιμανιών εξετάστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς η πώληση μετοχών των οργανισμών που διαχειρίζονται τα λιμάνια της χώρας, θα γινόταν, λόγω ύφεσης, σε πολύ χαμηλό τίμημα.

Πάντως, η αποκρατικοποίηση των μεγάλων λιμανιών, μέσω συμβάσεων παραχώρησης δεν μπαίνει στο τραπέζι για πρώτη φορά.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης, είχε σημειώσει σε ραδιοφωνική συνέντευξή του: «όταν λέμε αποκρατικοποίηση λιμανιών είναι λάθος ο όρος. Εγώ θα έλεγα ιδιωτικοποίηση, δια της μεθόδου των παραχωρήσεων ορισμένων δραστηριοτήτων».

Έτσι, αναμένεται, εάν αποφασιστεί η ιδιωτικοποίηση, μέσω συμβάσεων παραχώρησης, να τεθούν προς αξιοποίηση δραστηριότητες, όπως οι τουριστικές υποδομές ή οι προβλήτες κρουαζιέρας, στον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ αλλά και στις δώδεκα ανώνυμες εταιρείες διαχείρισης λιμανιών.
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah