Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στη Ναυτιλία στο... πόδι

16 Απρ 2013

Μεγάλη συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιούν, στις 12.15 το μεσημέρι της Τρίτης, ναυτεργάτες, πολιτικοί υπάλληλοι σε υπηρεσίες του υπουργείου και εργαζόμενοι στα λιμάνια ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου- σκούπα του ΥΝΑ.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί της Τρίτης, οπότε είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο, πραγματοποιείται 24ωρη απεργία της ΠΝΟ ενώ στάσεις εργασίας έχουν ανακοινώσει οι Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και υπαλλήλων ΥΕΝ (ΠΟΥΕΝ) καθώς και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Αρχιεργατών- Εποπτών ΟΛΠ.

«Το νομοσχέδιο αυτό εξυπηρετεί μόνο τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα των λιμανιών, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και στρατιωτικοποιεί τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου από τη Βουλή. Η ναυτιλία και η εθνική λιμενική πολιτική θα πρέπει να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και όχι τα μνημόνια και τους εφοπλιστές», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Αρχιεργατών- Εποπτών ΟΛΠ.

Κοινή ανακοίνωση- κάλεσμα για την συγκέντρωση της Τρίτης έχουν κάνει τα εξής 12 σωματεία:
Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε), Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΥΕΝ (Π.Ο.Υ.Ε.Ν), Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ), Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, Ένωση Τεχνικών και Χειριστών Υπαλλήλων ΟΛΠ, Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ, Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υ.Ε.Ν, Πανελλήνια Ένωση Κυβερνητών – Μηχανοδηγών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Πλοηγικής Υπηρεσίας

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah