Η ΕΡΤ καθορίζει τις εξελίξεις και στον ΟΛΠ

17 Ιουν 2013

Ώρα αποφάσεων για τον ΟΛΠ θα σημάνει μετά από την 28η Ιουνίου, οπότε είναι προγραμματισμένη να γίνει η τακτική Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

Η ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης περιελάμβανε θέματα «ρουτίνας» αλλά όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή 14/6 μετά από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ (σ.σ. βασικού μετόχου του ΟΛΠ) προστέθηκαν τα εξής θέματα:
1.    Τροποποίηση των άρθρων 4 και 5 του Καταστατικού του ΟΛΠ Α.Ε. βάσει του άρθρου πρώτου του Ν. 4092/2012 (Α΄ 220) και
2.    Αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. της Εταιρίας.

Στην πραγματικότητα το πρώτο θέμα είναι «φωτιά» αφού με την έγκρισή του τροποποιείται το Καταστατικό του Οργανισμού και καταργείται η πρόβλεψη ότι εφόσον γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου πάντα το 51% των μετοχών θα ανήκει στο Δημόσιο.

Η τροποποίηση γίνεται κατ’ εφαρμογή του νόμου 4092/2012, που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012, για την κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταργήθηκε η συμμετοχή του Δημοσίου σε μια σειρά Οργανισμούς.

Είναι σαφές ότι μετά από τη ρύθμιση αυτής της «εκκρεμότητας» θα δρομολογηθούν οι αποφάσεις για τον ΟΛΠ είτε για την εκχώρηση μετοχών, που πλέον φαντάζει πολύ πιθανή είτε για την εκχώρηση δραστηριοτήτων.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ενώ από την πλευρά της ΝΔ φαίνεται η «ζυγαριά» να πέφτει στην εκχώρηση «πακέτου» μετοχών το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν ταχθεί υπέρ της εκχώρησης δραστηριοτήτων με διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών.

Σε κάθε περίπτωση πολλά πράγματα θα κριθούν από την πορεία των πραγμάτων στην ΕΡΤ. Μάλιστα, έγκυρες πηγές εκτιμούσαν ότι ακόμα και η πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στο μεγάλο θέμα των ημερών, που δημιουργεί μεγάλους τριγμούς στην κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah