24ωρη πανεργατική απεργία την Τετάρτη 6/11 /2013

5 Νοε 2013ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
Πειραιάς, 1-11-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών & Αρχιεργατών ΟΛΠ συμμετέχουμε στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Τετάρτη 6/11 που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο στις 11:00.
Μετά από τρεισήμισι χρόνια μνημονίων και εφαρμογής-επιβολής ισοπεδωτικών αντιλαϊκών πολιτικών, ξέρουμε πια ότι κάθε μέρα που περνά και παραμένει αυτή η κυβέρνηση, καταδικάζεται ο λαός μας σε περαιτέρω φτωχοποίηση και υποθήκευση των επόμενων γενεών.
Οι συνεχόμενες μειώσεις μισθών και η άδικη φορολόγηση, είτε με τη μορφή χαρατσιών είτε με την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων στους εργαζόμενους, μειώνουν συνεχώς το διαθέσιμο εισόδημα για όσους έχουν ακόμη απασχόληση. Οι άνεργοι που είναι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο πλέον, έχουν μηδενικό εισόδημα για τις οικογένειες τους και είναι αποκλεισμένοι από κάθε μορφή κοινωνικής υποστήριξης. Η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στη συλλογική εκπροσώπηση και διαπραγμάτευση συνεχίζεται αμείωτη. Το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει και η λύση που προτείνουν οι κυβερνώντες είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας. Το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται, υποστελεχώνεται και έτσι σπρώχνονται τα παιδιά των εργαζομένων στην παραπαιδεία και στα ιδιωτικά σχολεία. Κλείνουν δημόσια νοσοκομεία και μονάδες υγείας ενώ παράλληλα εκχωρούνται στον ιδιωτικό τομέα υπηρεσίες που έπρεπε να λειτουργεί το δημόσιο σύστημα υγείας.
Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα κάθε παραγωγικού και κερδοφόρου οργανισμού ή επιχείρησης του δημοσίου είναι στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης. Τα λιμάνια και ιδιαίτερα ο ΟΛΠ είναι από τα φιλέτα που προορίζονται για να εξυπηρετήσουν αυτό το σκοπό. Θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την καταστροφή;
Στους αγώνες κόντρα στην υποτελή κυβερνητική πολιτική πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Η δύναμη μας είναι η συλλογική δράση και η μαζικότητα στις κινητοποιήσεις.
Όλοι οι εργαζόμενοι παλεύουμε μαζί και θα ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah