Μ. Βαρβιτσιώτης: Παραιτήθηκε εν τοις πράγμασι από την ΑΟΖ του Καστελόριζου

8 Νοε 2013




Σε απίστευτες για Έλληνα πολιτικό δηλώσεις προέβη πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφορικά με το αν συνιστά ή όχι ΑΟΖ η περιοχή του συμπλέγματος των νήσων του Καστελόριζου (Μεγίστη)  και ειδικότερα ποιά η εθνική προτεραιότητα για τη κυβέρνηση σε ότι αφορά την ΑΟΖ.
Ενώ αντί να ζητήσει συγνώμη από το ελληνικό λαό που πριν από 24 ώρες το Λ.Σ – Ακτοφυλακή του οποίου προΐσταται ως αρμόδιος  υπουργός επέτρεψε σε λαθρομετανάστες  να κάνουν ουσιαστικά απόβαση σε απόσταση αναπνοής από ένα το τάγμα εθνοφυλακής που προστατεύει την πόλη της Ρόδου, προχώρησε στην παρακάτω απίστευτη δήλωση.
Είπε μεταξύ άλλων ο Μ. Βαρβιτσιώτης:
"Είναι αλήθεια ότι το Λιμενικό Σώμα, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο συνάδελφος κ. Κούζηλος, έχει μια πολυδιάστατη αποστολή. Κάνει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, επιχειρήσεις προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και μια τεράστια επιχείρηση για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, στην οποία σήμερα είναι δεσμευμένοι περίπου δύο χιλιάδες άνδρες και γυναίκες και τριάντα πέντε σκάφη και σχεδόν όλα τα εναέρια μέσα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας.
Όσοι δηλαδή μπαίνουν στην ξηρά από τον Έβρο -ο οποίος προφυλάσσεται με φράκτη, ενώ φράκτη δεν μπορείς να στήσεις στη θάλασσα ανά χιλιόμετρο-μπαίνουν και στη θαλάσσια ζώνη, πράγμα που δείχνει ότι ακριβώς οι άντρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος έχουν υπερβάλλει εαυτόν και νομίζω ότι η Πολιτεία πρέπει να τους ευχαριστεί γι’ αυτήν την προσφορά τους.
Θα αναφερθώ τώρα στην προετοιμασία μας για την αντιμετώπιση της πολύ μεγάλης πρόκλησης που είναι η επιτήρηση της ΑΟΖ αλλά και η επιτήρηση όλων εκείνων των θαλασσίων πεδίων στα οποία θα γίνουν έρευνες για υδρογονάνθρακες.
Γιατί μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η ΑΟΖ εκτείνεται μόνο στα νοτιανατολικά μας παράλια και γύρω από το Καστελόριζο ως πιο επικίνδυνη περιοχή, αλλά σίγουρα το πρώτο μας μέλημα είναι να προστατεύσουμε τις επενδύσεις, οι οποίες θα γίνουν για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης".
Δηλαδή ο υπουργός καθιστά σαφές ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και «πρώτο της μέλημα»  όπως ο ίδιος είπε, δεν είναι το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να ανακηρύξει ΑΟΖ βάσει του δικαιώματος που απορρέει από την Εθνική κυριαρχία αλλά και να προστατεύει με τις δυνάμεις του ΛΣ την κυριαρχία επί των νήσων του συμπλέγματος της Μεγίστης  όπως και ευρύτερα αλλά το Ιόνιο και η Νότια Κρήτη, χωρίς όμως να μας πει τι ακριβώς απειλές  διακρίνει εκεί.
Πρακτικά πρόκειται για την πρώτη δήλωση κυβερνητικού στελέχους με την οποία η κυβέρνηση βάζει στο «ράφι» την ανακήρυξη ΑΟΖ στο Ν.Α. Αιγαίο προκειμένου να μην ενοχληθεί η Τουρκία, η οποία φυσικά δεν αναγνωρίζει ότι το Καστελόριζο συνιστά την δική του αποκλειστική Οικονομική Ζώνη
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah