Ευρωπαϊκό αίτημα για ένα γερμανικό Exit

15 Ιουλ 2015



Ο κύριος στόχος της ΕΕ και το κοινό νόμισμα ήταν η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, των χωρών και των οικονομιών. Κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της νομισματικής περιοχής επωφελήθηκε από την αλληλεγγύη των άλλων ως προς την ανάπτυξη. Σήμερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel και ο υπουργός Οικονομικών της, Wolfgang Schäuble, θέλουν να θάψουν το ευρωπαϊκό σχέδιο. Μην τους αφήσουμε να το κάνουν!

Υπογράψτε το αίτημα ζητώντας την απομάκρυνση της Γερμανίας από την Ευρωζώνη!     ΕΔΩ

 

Τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων για το τίποτα:

Στις Σάββατο, 11 Ιούλη 2015, οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους, εργάστηκαν στο περιθώριο για να κάνουν ο,τι είναι δυνατόν για να σαμποτάρουν πλήρως τις προσπάθειες των Ελλήνων πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Επιτέθηκαν στις ελληνικές προτάσεις, λες και οι Έλληνες δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια και δεν είχαν κανένα δικαίωμα να έχουν δική τους άποψη, όλο αυτό το διάστημα ο  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριζε ότι θα πρέπει να εμπιστεύονται τους θεσμούς.
Παρά τη θετική ανταπόκριση από τους βασικούς παράγοντες για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, όπως το ΔΝΤ, ο Donald Tusk (Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), ο Jeroen Dijsselbloem (πρόεδρος του Eurogroup), ο Mario Draghi (διοικητής της ΕΚΤ) και η πλειοψηφία των κυβερνήσεων, ο Γερμανός υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνέχισε να πιέζει για ένα Grexit.
«Φτάνει πια! ... Η Γερμανία πρέπει να σταματήσει να εμποδίζει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα", δήλωσε ο Matteo Renzi, Πρόεδρος του Ιταλικού Συμβουλίου, εξοργισμένος με τις δράσεις της  Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel. Αγνοώντας τις συμβουλές των αναρίθμητων οικονομικών και πολιτικών εμπειρογνωμόνων, Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνεχίζει να αντιτάσσεται στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το οποίο έχει θεωρηθεί ως κρίσιμο από όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Υπενθυμίζουμε το γεγονός ότι η Γερμανία επωφελήθηκε σημαντικά από την ευρωπαϊκή αξία της αλληλεγγύης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι χώρες της Ευρώπης την βοήθησαν να ανακτήσει και να αναπτυχθεί. Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε αυτά τα θεμέλια. Η Γερμανική ανευθυνότητα όσον αφορά την αντιμετώπιση της ελληνικής περίπτωσης μπορεί να συντρίψει το ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Η ταπείνωση ως όπλο

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 , υπό συνθήκες έντονης πίεσης από τους Γερμανούς , το  Eurogroup επέμεινε στην επιστροφή των « θεσμών» ( της τρόικας που αποτελείραι από το ΔΝΤ , την ΕΕ και  την ΕΚΤ ) στην Αθήνα. Η επιστροφή της τρόικας συνεπάγεται την παράδοση της ελληνικής κυριαρχίας και αυτονομίας σε ορισμένους τομείς προς διευκόλυνση των "θεσμών" στην παρακολούθηση της επιθεώρησης και της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, που ουσιαστικά είναι η ελληνική κυβέρνηση." Η κυβέρνηση πρέπει να συμβουλεύεται και να επιτυγχάνει τη συμφωνία των θεσμικών οργάνων για κάθε νομοσχέδιο σε ορισμένες σημαντικές υποθέσεις ( ... ) πριν την υποβολή του σε δημόσια διαβούλευση ή στο Κοινοβούλιο . " Η Ελλάδα δεν θα γίνει μια μικρή γερμανική αποικία !

Δράσε τώρα!

Εμείς οι Ευρωπαίοι όλων των γενεών καλούμε για διακοπή της πορείας προς την καταστροφή . Το μέλλον των 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων δεν πρέπει να χρησιμεύσει ως όμηρος των επικίνδυνων δογμάτων της γερμανικής κυβέρνησης που θέλει να ταπεινώσει την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό γιατί δεν ψήφισαν ο,τι θα ήθελαν οι Γερμανοί . Δεν πρέπει να ανταποκριθεί στις απειλές, όπως αυτές εκφράστηκαν από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής το Σάββατο : «Η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει, διαφορετικά θα πρέπει να φύγουμε εμείς.» Ε, τότε λοιπόν φύγετε εσείς! Σήμερα προτείνουμε δύο λύσεις για την Γερμανίδα Καγκελάριο:
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah