Με μέλη του Συνδέσμου Μόνιμων Εργατών Λιμένος Ηρακλείου, συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Γρηγόρης Μακαρώνας, οι οποίοι και του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία που πλήττει τον κλάδο, τα προβλήματα στις τιμολογήσεις και οι δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες έχουν εκτοξευθεί την πενταετία 2010-2015, καθ’ υπόδειξη των δανειστών.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Φώντας, επέστησε την προσοχή του βουλευτή στη σχεδόν πάγια τακτική εισόδου παράνομων μητρώων, η οποία εντείνει το πρόβλημα ανεργίας. Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι, ως λιμενεργάτες νοούνται οι φορτοεκφορτωτές ξηράς και λιμένος που εκτελούν φορτοεκφορτωτικές εργασίες σε λιμενικούς χώρους, οι οποίοι και είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών.
Ο κ. Μακαρώνας, αφού τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργατών, δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στη βουλή και να μεσολαβήσει για συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, κκ. Κατρούγκαλο και Χαϊκάλη, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα καθόλα δίκαια αιτήματα των μόνιμων εργατών Λιμένος Ηρακλείου.

πηγη