Στο πλευρό των Αυστραλών λιμενεργατών

11 Αυγ 2015


Από τη συγκέντρωση συμπαράστασης στους λιμενεργάτες του Σίδνεϊ
Από τη συγκέντρωση συμπαράστασης στους λιμενεργάτες του Σίδνεϊ
Στο πλευρό των απολυμένων λιμενεργατών στο Πορτ Μποτάνι του Σίδνεϊ βρέθηκαν, την περασμένη Παρασκευή, Ελληνες μετανάστες στην Αυστραλία, ύστερα από κάλεσμα του Ελληνικού Εργατικού Συνδέσμου «ΑΤΛΑΣ» Σίδνεϊ Αυστραλίας, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την απεργία τους.Περίπου 100 λιμενεργάτες στις πόλεις Σίδνεϊ και Μπρίσμπεϊν ενημερώθηκαν μέσω e-mail από την εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι ότι απολύονται. Την απεργία κήρυξε το συνδικαλιστικό τους όργανο, παρά τις απειλές του κρατικού μηχανισμού για να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική δράση και να επιτραπεί η επαναλειτουργία του λιμανιού.
Συμπαράσταση από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία
Τη συμπαράσταση στους λιμενεργάτες της Αυστραλίας εκφράζουν τα ταξικά συνδικάτα των ναυτεργατών της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η ΠΕΜΕΝ (μηχανικοί), ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» (κατώτερο πλήρωμα μηχανής), η ΠΕΕΜΑΓΕΝ (μάγειρες), η ΠΕΠΡΝ (εργαζόμενοι στα ρυμουλκά), η ΠΕΣ/ΝΑΤ (συνταξιούχοι) σημειώνουν: «Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εκφράζουν την ταξική τους αλληλεγγύη στην επίθεση που δέχονται οι λιμενεργάτες της Αυστραλίας και ιδιαίτερα του Σίδνεϊ και του Μπρίσμπεϊν, όπου πληροφορηθήκαμε την απόλυση εκατό εργαζομένων από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του, εντατικοποιώντας την εργασία και ρίχνοντας την τιμή της εργατικής δύναμης.
Είναι αίτιο και αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που οξύνει τους ανταγωνισμούς και την αντίθεση κεφαλαίου - εργασίας. Παλεύουμε για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος μέσα από την ανάπτυξη της ταξικής πάλης διεκδικώντας η εργατική τάξη τον πλούτο που παράγει. Σας απευθύνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς».

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah